מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סירוב רופאת משפ' להפניה לבדיקות דםאנה25/01/2009
שלום לקוראי הפורום היקרים! הייתי רוצה להתייעץ איתכם לגבי הנושא הבא: לפני שבוע הגעתי לרופאת המשפחה שלי (אני בקופת חולים כללית, לקוחת ביטוח פלטינום) על מנת לקבל הפניה לבדיקות דם. אני מקפידה לעשות בדיקות דם כל שנה, ואת הבדיקות האחרונות עשיתי לפני שנה בדיוק, בינואר 2008. יש לציין שאני צמחונית וכן שהנני מתכננת הריון בקרוב. ביקשתי מהרופאה הפניה לספירת דם כללית וכן לבדיקות ברזל ו-B12, והרופאה סירבה לתת לי הפניה כזו, אלא רק לספירת דם כללית. האם יתכן דבר כזה? ומה אני יכולה לעשות? האם זכותי לדרוש בדיקות אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לבדיקות דם
ד''ר אביבית גולן כהן26/01/2009אנה שלום
הספרות הרפואית תומכת בביצוע בדיקות דם על פי מה שנמצא במחקרים מדעיים כתורם לבריאות.
יש היום קווים מנחים ברורים אשר קובעים אילו בדיקות נכון לקחת אצל האדם הבריא ובאיזה תדירות.
המטרה בקביעת הקווים המנחים היא לא לבצע בדיקות מיותרות כיוון שהן יכולות לחשוף לטעויות מיותרות ולעיתים יש לכך השפעה רבה על המטופל.
יחד עם זאת , הקווים המנחים הן בגדר הנחיה ולא בגדר אילוץ.
לכן, חשוב לדון עם רופאת המשפחה שלך על הסיבות שהובילו להחלטתה, להציג לה את החשש שלך מפני חסרים הקשורים עם התזונה המיוחדת שלך ועל ההבנה שלך כי במקרה שלך יש צורך לפעול שלא לפי הקווים המנחים של כלל האוכלוסייה.
בקשי מן הרופאה הסבר, הרי הבריאות היא שלך ואת זכאית לקבל הסבר שישכנע אותך. מרבית הרופאים שמחים לתת הסבר כזה ולייעץ מה נכון ומה לא נכון לגבי ביצוע בדיקות דם.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)