הפרעות שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות שינה
    עומר
    26/01/2009

שלום אני בן 43 בריא בדר"כ בחודשים האחרונים החלה לי תופעה של התעוררות באמצע הלילה ערנות של כשעה ושוב הרדמות עד שעות הבוקר המוקדמות מאוד לפני כחודשיים התחלתי לקחת בונדרומין 0.25 באופן קבוע אני הולך לישון בסביבות 23:00 ומתעורר יחד עם הכדור בשעה 00:30 ער לחצי שעה ואז נרדם שוב עד 5 בבוקר. במהלך כל היום אני עייף גופנית וזה מאוד מפריע לי בתפקוד . ניסיתי לאחר חודש לילה אחד בלי בונדרומין וישנתי במצטבר אולי 3 שעות וגם הן עם התעורריות רבות אודה מאוד להמלצתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה

ד''ר אביבית גולן כהן
    26/01/2009

עומר שלום
    התאור שלך מתאים להפרעה במהלך השינה ולא להפרעה בהרדמות .
    הבדל זה חשוב כדי להגדיר נכון את הסיבות האפשריות: הסיבה יכולה להיות חיצונית , כלומר גורם סביבתי שמפריע ( משאית זבל בחוץ, נחרות בן/בת הזוג , מיטה לא נוחה וכו').
    הסיבה יכולה להיות קשורה עם מצבך הבריאותי ( למשל השתנה תכופה בלילה , הפרעה בתפקוד בלוטת התריס, כאב מסוים המעיר מהשינה, תרופות שאתה נוטל ויכולות להפריע למהלך השינה).
    הסיבה יכולה להיות קשורה עם ההרגלים שלך ( שתיית קפה בערב, עישון),
    והסיבה יכולה להיות נפשית ( מחשבות מטרידות, חרדות ).

היות שיש חשיבות לשינה טובה , ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה שלך כדי שיעזור לך לאפיין מה מהסיבות רלוונטית אליך ומה ניתן לעשות כדי להתגבר על הבעיה.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו