שאריות וירוס או התחלה של דלקת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאריות וירוס או התחלה של דלקת?
    יאיר
    02/02/2009

מה-31.12 הייתי חולה במחלה דמוית שפעת (בעיקר חום 3.8 וכאבי שרירים) למשך 3 ימים. מהיום האחרון של המחלה ועד היום יש לי כאב במפרק/שריר הלסת ושרירים תפוסים לסירוגין (עורף, גב תחתון וקצת צד הבטן). בנוסף יש לי כאב בכפות הרגליים בהפעלת לחץ בכריות הקדמיות. פרט לכך אני מרגיש טוב. הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה, אתופן וסלקוקס (לפי סדר זה, 10 ימים כל תרופה. לא הועילו). תוצאות בדיקות דם שנלקחו ב-18.1 (החריגים או הגבוליים): EBV VCA_IgG - Positive 611 (אבי היה חולה לפני מספר חודשים אז חשדתי) EBV.EBNA 206 - Positive ANTINUCLEAR Ab - negative ESR - 38 PLT - 198 CRP - 0.65 RHEUMATOID FACTOR <9.75 RBC - 4.73 HCT - 42.5 MCH - 30.9 BASO abs - 0 HYPO % - 0.7 MICRO% - 0.3 MACRO% - 0.6 GOT,GPT,LDH,CPK - כולם בתחום (די באמצע). הרופאה שלי לא יודעת מה לעשות. זה שאריות וירוס? דלקת פרקים? אחר? תודה על הכל מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• וירוס מול דלקת פרקים

ד''ר גרי בלומברג
    03/02/2009

שלום, יאיר

כאבים בשרירים ופרקים מאוד נפוצים בזמן מחלת חום וגם זמן מה אחריה. בבדיקות דם שלך אין עדות לנוכחות מחלת פרקים. יש עדות לזיהום בעבר של מחלת הנשיקה (שהיא נגרמת ע"י וירוס) - לא ניתן להגיד אם לפני חודש או לפני שנים.

למרות שמהלך המחלה ארוכה מהרגיל, לדעתי אין מה לדאוג. תנסה לחזור לפעילות גופנית רגילה, אני חושבת שתעזור.

אם אין שיפור עוד כשבועיים או יש החמרה - תחזור לרופאת המשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו