לחי רדומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחי רדומה
    אורלי
    03/02/2009

שלום, אני בת 23. לפני שנה וחצי נשברה לי חתיכה מאחת השיניים בלסת התחתונה. האזור לא כאב ולא הציק. לפני כמה חודשים הלכתי לבדיקה לרופא שיניים ונאמר לי שיש צורך בטיפול שורש, אך לא דחוף. לפני כמה שבועות התחילו כאבים באזור, גרמו גם לכאב בגרון באותו צד ולעתים גם הקרינו לאוזן. הכאב עבר לאחר אקמולי נוזלי במינון נמוך (10 מ"ל). מזה יומיים אני מרגישה הרדמות (תחושה כמו אחרי הרדמה מקומית בטיפול שיניים) של כמעט חצי פנים (באותו צד) - לחי שפה, נחיר, עין. בבדיקת רופא שיניים - דרוש טיפול שורש, שוב - לא דחוף, אין צורך באנטיביוטיקה כי יש רגישות לקור. כמו-כן, בשבועיים האחרונים היו כ-10 אירועים של דימום ספונטני מהאף. (קבלתי מכה באף לפני כחודש וחצי אך אז הכאב חלף במהרה וללא דימום). אני כמובן אפנה בהקדם לרופא משפחה לבדיקה ובירור, אך הייתי רוצה לדעת מראש מה יכול להיות פשר כל הסימנים הללו. האם לדעתך יש קשר בין תחושת ההרדמות לשן? בתודה מראש, (וסליחה על האורך).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחי רדומה

הוספת תגובה

• לדעתי ...

אליהו
    03/02/2009

לדעתי מעורב בסיפור גם עצב כלשהוא שהוא בעצם גורם לחוסר התחושה האם חוסר התחושה הוא תמידי או לסירוגין ? יתכן כי בגלל השן או המכה נפגע איזה עצב או שעצב כלשהוא לחוץ באזור וגורם לחוסר התחושה. אני חושב שכבר היית צריכה לגשת לרופא לבדיקה אם חוסר התחושה נמשך כבר כמה ימים. רק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחי רדומה ודימום מהאף

ד''ר גרי בלומברג
    03/02/2009

שלום, בר

ההירדמות יכולה לנבוע מלחץ על עצב באזור השיניים. כדאי לעבור את טיפול השורש.

דימום מהאף מאוד נפוץ. קשור לנימיות פגיעות בריריות האף. יובש הרבה פעמים הסיבה. היות וזה קרה הרבה לאחרונה, כדאי לעשות בדיקות דם של ספירת דם ותפקודי קרישה.

לא רואה קשר בין שתי התופעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו