מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובהמשה16/02/2009
אני בן 23 , אני בריא, עושה ספורט 5 פעמיים בשבוע ,אוכל 3 ארוחות מסודורות ביום, אוכל יום כן יום לא רימון שלם שיש בזה הרבה ברזל, שותה כל יום מיץ אשכוליות סחוט, משתדל לא לאכול שטיות, עכשיו הבעיה שבחורף אני כל חודש וחצי בערך חולה, עכשיו שאני אומר חולה זה לא חום ושפעת, זה אומר מצונן כזה , איך זה יכול להיות דבר כזה? שלמרות מה שאי עושה אני כל הזמן חולה בחורף? תודה מראש משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה
ד''ר אביבית גולן כהן16/02/2009משה שלום
הפעולות שבהן אתה נוקט על מנת לשמור על הבריאות שלך חשובות מאוד ויתכן שבזכותן הביטויי של המחלה אצלך מצטמצם לנזלת בלבד.
כעקרון הסיבה הנפוצה ביותר לנזלת היא זיהום ויראלי . זיהומים כאלו יכולים לחזור לעיתים קרובות אצל אנשים העובדים במשרדים שאינם מאווררים מספיק , הורים לילדים צעירים הנושאים מחלות מדבקות לרב , ובאנשים בהן מערכת החיסון פחות יעילה כמו במי שלא ישן מספיק או במי שמעשן.
לעיתים הסיבה לנזלת אינה זיהומית , ואז צריך לחשוב על הפרעה אלרגית ( בעקר אם יש נטיה לתופעות אלרגיות אחרות אצלך או אצל משפחתך) או על תגובה לגרוי חיצוני ( חשיפה תדירה ליובש, שימוש חוזר בטיפות אף וכו').
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביבית
משה16/02/2009איך את מסבירה את זה שלמרות מה שכתבתי לך בהתחלה (שאני לא מעשן ,אוכל נכון,יושן 7-8 שעות בלילה, עושה ספורט ,שותה ויטמין סי ,אוכל רימונים שזה מאוד בריא), למרות כל הדברים האלה קיבלתי עכשיו שפעת, איך את מסבירה את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אביבית גולן כהן18/02/2009משה שלום
שמחתי לשמוע שבנוסף לפעיליות הבריאות שכבר ציינת אתה גם מקפיד שלא לעשן ומקפיד לשון די הצורך.
כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת הנזלת יכולה לנבוע מסיבות שונות. אחת הסיבות היא זיהום וראלי ואז יתכן שבזכות הפעולות שבהן אתה נוקט על מנת לשמור על הבריאות שלך הביטויי של המחלה אצלך מצטמצם לנזלת בלבד.
גם אם הנזלת היא ביטוי לזיהום ויראלי , הדבר אפשרי אם עובדים במשרדים שאינם מאווררים מספיק , או אצל הורים לילדים צעירים הנושאים מחלות מדבקות לרב .
בהחלט יתכן כי הסיבה לנזלת אינה זיהומית , ואז צריך לחשוב על הפרעה אלרגית ( בעקר אם יש נטיה לתופעות אלרגיות אחרות אצלך או אצל משפחתך) או על תגובה לגרוי חיצוני ( חשיפה תדירה ליובש, שימוש חוזר בטיפות אף וכו').
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)