שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    משה
    16/02/2009

אני בן 23 , אני בריא, עושה ספורט 5 פעמיים בשבוע ,אוכל 3 ארוחות מסודורות ביום, אוכל יום כן יום לא רימון שלם שיש בזה הרבה ברזל, שותה כל יום מיץ אשכוליות סחוט, משתדל לא לאכול שטיות, עכשיו הבעיה שבחורף אני כל חודש וחצי בערך חולה, עכשיו שאני אומר חולה זה לא חום ושפעת, זה אומר מצונן כזה , איך זה יכול להיות דבר כזה? שלמרות מה שאי עושה אני כל הזמן חולה בחורף? תודה מראש משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה

ד''ר אביבית גולן כהן
    16/02/2009

משה שלום
    הפעולות שבהן אתה נוקט על מנת לשמור על הבריאות שלך חשובות מאוד ויתכן שבזכותן הביטויי של המחלה אצלך מצטמצם לנזלת בלבד.
    כעקרון הסיבה הנפוצה ביותר לנזלת היא זיהום ויראלי . זיהומים כאלו יכולים לחזור לעיתים קרובות אצל אנשים העובדים במשרדים שאינם מאווררים מספיק , הורים לילדים צעירים הנושאים מחלות מדבקות לרב , ובאנשים בהן מערכת החיסון פחות יעילה כמו במי שלא ישן מספיק או במי שמעשן.
    לעיתים הסיבה לנזלת אינה זיהומית , ואז צריך לחשוב על הפרעה אלרגית ( בעקר אם יש נטיה לתופעות אלרגיות אחרות אצלך או אצל משפחתך) או על תגובה לגרוי חיצוני ( חשיפה תדירה ליובש, שימוש חוזר בטיפות אף וכו').

רק בריאות
    ד"ר אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביבית

משה
    16/02/2009

איך את מסבירה את זה שלמרות מה שכתבתי לך בהתחלה (שאני לא מעשן ,אוכל נכון,יושן 7-8 שעות בלילה, עושה ספורט ,שותה ויטמין סי ,אוכל רימונים שזה מאוד בריא), למרות כל הדברים האלה קיבלתי עכשיו שפעת, איך את מסבירה את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אביבית גולן כהן
    18/02/2009

משה שלום
    שמחתי לשמוע שבנוסף לפעיליות הבריאות שכבר ציינת אתה גם מקפיד שלא לעשן ומקפיד לשון די הצורך.
    כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת הנזלת יכולה לנבוע מסיבות שונות. אחת הסיבות היא זיהום וראלי ואז יתכן שבזכות הפעולות שבהן אתה נוקט על מנת לשמור על הבריאות שלך הביטויי של המחלה אצלך מצטמצם לנזלת בלבד.
    גם אם הנזלת היא ביטוי לזיהום ויראלי , הדבר אפשרי אם עובדים במשרדים שאינם מאווררים מספיק , או אצל הורים לילדים צעירים הנושאים מחלות מדבקות לרב .
    בהחלט יתכן כי הסיבה לנזלת אינה זיהומית , ואז צריך לחשוב על הפרעה אלרגית ( בעקר אם יש נטיה לתופעות אלרגיות אחרות אצלך או אצל משפחתך) או על תגובה לגרוי חיצוני ( חשיפה תדירה ליובש, שימוש חוזר בטיפות אף וכו').

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו