מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליקופטר :-)ClickRisk22/02/2009
בן 29 בריא, לאחר מספר שנים של צרבות, שתכיפותם הלכה והתגברה, ביצעתי בדיקת דם לאיתור HELICO PYLORI IgG. הבדיקה יצאה חיובית עם ערך של 5.4 (הבנתי שמעל 1.1 נחשב חיובי) קבעתי תור לרופא המשפחה, בינתיים אשמח ללמוד מספר פרטים : 1. קראתי שהחיידק עלול לגרום לסרטן בקיבה, האם ללא קשר לטיפול האנטיביוטי שאקבל מומלץ לבצע גסטרוסקופיה למרות גילי ? 2. קראתי שההדבקה היא (בין השאר) דרך רוק, האם מומלץ לאישתי להבדק, למרות שאינה מגלה תסמיני אי נוחות הקשורים בקיבה ? 3. כיצד נדע אם הטיפול שאקבל עוזר ? האם רמת 5.4 IGG אמורה לרדת, או שזה מספר שעשוי להשאר (כמו נוגדני חיסונים שמקבלים) 4. לידע כללי, מה משמעות המספר ? האם תוצאה של 150 (לדוגמא), היא חמורה יותר ? תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי
ד''ר אביבית גולן כהן23/02/2009שלום
IgG חיובי ( ולא משנה מה הערך החיובי) להליקובקטר מסמן כי בזמן כלשהו בחייך נדבקת בחיידק ומערכת החיסון שלך נאלצה להתמודד איתו.
סמן זה לא מוכיח בוודאות כי אתה נושא את החיידק כעת. על מנת לדעת אם החיידק פעיל כעת עדיף לבצע תבחין נשיפה ספציפי.
אם אחרי תבחין נשיפה , תקבל תשובה חיובית תדע כי החיידק קיים ושיש לך צורך בקבלת טיפול אנטיביוטי. במקרה כזה נכון שגם בת הזוג שלך תבדק כי קיים סיכוי שנדבקה, גם אם אין היא מרגישה בדבר.
אם אחרי שתסיים את הטיפול יעלמו כל התלונות אין מקום לדאגה ואין מקום להמשך ברור. במידה והתלונות אינן חולפות כדאי להתייעץ עם מומחה גסטרו בשאלת הצורך בגסטרוסקופיה.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

