מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם קיים קשר בין IgG גבוה לכאבי בטןדניאל23/02/2009
שלום, חצי שנה אני סובל מכאבי בטן תחתונה ועליונה עם מיקום, עצמה ואופי כאב משתנים. יתר בדיקות הדם, השתן ואחרות תקינות. עשיתי מיליון ואחד בדיקות שמצאו בקע סרעפתי של 2 ס"מ וגם Immunoglobulin G גבוה של 1980 כאשר המקסימום זה 1600. גם ה- Eosinophils קצת גבוהה, 7.6אחוז במקום 6 אחוז מקסימום. CRP תקין. האם Immunoglobulin G גבוה יכול להסביר זאת ואם כן איך ניתן לקשור בין השניים ולטפל גם בהורדתו וגם סוף סוף בכאב בטן? תודה, דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IgG וכאבי בטן.
ד''ר אביבית גולן כהן23/02/2009דניאל שלום
IgG הוא סמן לא ספציפי של תגובתיות מערכת החיסון. תגובתיות כזאת יכולה להיות קשורה עם דלקת כרונית של המעי או עם זיהום בדרכי העיכול. אך יש עוד אפשרויות רבות אחרות אשר יכולות לבוא בחשבון ואין להן קשר לבטן.
היות שהעליה בערך IgG היא קלה בלבד ספק אם יש לממצא הזה חשיבות בכלל, ביחוד נוכח העובדה שערך CRP תקין.
אם תרביות הצואה שלך , כולל תרביות לפרזיטים תקינות לא סביר כי מדובר בזיהום בדרכי העיכול.
אם עשית קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה והן היו תקינות ,סביר להניח שאין דלקת כרונית במעי.
לאור זאת נראה לי כי כדאי להתרכז בחיפוש סיבה לכאבי הבטן ביעוץ עם גסטרואנטרולוג.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה רבה- על הניתוח המעמיק
דניאל23/02/2009שאלת הבהרה ברשותך: אכן מחר אבקש מרופא המשפחה הפניה לתרביות בצואה ותרבית לחיפוש פרזיטים. 1. אין לי דימום מפי הטבעת, אך האם גם לעשות בדיקת צואה לחיפוש סרטן חלילה? 2. עשיתי סי טי אנטגרופי שמצא כמו שאמרתי רק בקע סרעפתי וגם בפעמיים שעשיתי גסטרוסקופיהמצאו רק בקע ולא חיידק הליקובטר. גם לקחו ביופסיות מהקיבה והתריסריון ולא מצאו כלום. לנטון, מוטיליום, נירבקסל, אומפרדקס.לא עזרו בכלל. יש לי הפניה לי בדיקת סיגמא מהטוסיק, לבקש לעשות קולונסקופיה מלאה? אני פשוט מפחד קצת מהסיכון של הנקב במעי ולא בא לי להסתובב עם סטומה שלושה חודשים. 3. ודבר אחרון ד"ר אביבה היקרה, אם יקבלו אותי לקבוצת המחקר בבי"ח תה"ש לגלולה אנדסקופית למעי הגס, מיותר לעשות גם קולונסקופיה, נכון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה לשאלת הבהרה לד"ר אביבית
דניאל25/02/2009שאלת הבהרה ברשותך: אכן מחר אבקש מרופא המשפחה הפניה לתרביות בצואה ותרבית לחיפוש פרזיטים. 1. אין לי דימום מפי הטבעת, אך האם גם לעשות בדיקת צואה לחיפוש סרטן חלילה? 2. עשיתי סי טי אנטגרופי שמצא כמו שאמרתי רק בקע סרעפתי וגם בפעמיים שעשיתי גסטרוסקופיהמצאו רק בקע ולא חיידק הליקובטר. גם לקחו ביופסיות מהקיבה והתריסריון ולא מצאו כלום. לנטון, מוטיליום, נירבקסל, אומפרדקס.לא עזרו בכלל. יש לי הפניה לי בדיקת סיגמא מהטוסיק, לבקש לעשות קולונסקופיה מלאה? אני פשוט מפחד קצת מהסיכון של הנקב במעי ולא בא לי להסתובב עם סטומה שלושה חודשים. 3. ודבר אחרון ד"ר אביבה היקרה, אם יקבלו אותי לקבוצת המחקר בבי"ח תה"ש לגלולה אנדסקופית למעי הגס, מיותר לעשות גם קולונסקופיה, נכון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אביבית גולן כהן25/02/2009דניאל שלום
מהתאור שהבאת לעיל נראה כי נשללו האפשרויות הסבירות הקשורות עם הקיבה ועם המעי הדק.
לגבי המעי הגס- הייתי ממליצה ללכת על הדרך היסודית , כלומר על קולונוסקופיה.
סיגמואידוסקופיה בודקת רק את החלק האחרון של המעי הגס ומשאירה חלק גדול לא בדוק.
גלולה אנדוסקופית עדיין לא הוכחה כבעלת יכולת הדגמה מספקת.
מצד שני קולונוסקופיה היא גם בדיקה יסודית ביותר , גם מאפשרת נטילת חומר לביופסיה במידה ונדרש וגם לא באמת כל כך מסוכנת ( סיכוי של פחות מאחוז לנקב במעי, ואני אישית לא ניתקלתי במטופל עם סיבוך אחרי בדיקה כזאת).
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)