מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוצר נשימההילה13/03/2009
שלום רב, לפני כחודשיים וחצי, התחיל לי שיעול יבש שבא בהתקפים במשך היום, עם קוצר נשימה. קוצר הנשימה מתבטא בקושי לקחת נשימות עמוקות, חוסר שקטולפעמים צפצופים. הייתי אצל רופא המשפחה פעמיים. באותו זמן לא הייתי ב"התקף" ולכן לא היו לי צפצופים והוא לא שמע בעיה בריאות שלי. הוא הביא לי סירופ מדכא שיעול שלא עזר ולאחר שבועיים הוא שלח אותי לתפקודי ריאות וצילום חזה. עשיתי לא מזמן תפקודי ריאות שיצאו תקינים. בינתיים אני הרבה פחות משתעלת, ויש לי קוצר נשימה בד"כ ללא שיעול. השיעולים באים בד"כ בלילה לפני שאני הולכת לישון. מגיל 7 יש לי קוצר נשימה לאחר מאמץ אבל לא הרגשתי צורך לבדוק את זה. בעבר היו לי מס' פעמים של התקפים שארכו כשבועיים בהם השתעלתי המון והיה לי קוצר נשימה בעיקר בלילה אבל לא הלכתי לרופא אלא וחיכיתי שזה יעבור. הפעם, מכיוון שהשתעלתי המון גם במשך היום הלכתי לרופא לבדוק למה זה קורה. מאחר ותפקודי הריאות יצאו תקינים לא נראה לי שהוא יביא לי משהו. הוא אומר שחבל להביא לי אינהלציות ומשאפים.. אשמח לקבל עיצה מה לעשות במצב כזה? כי אני דיי מיואשת): תודה רבה מראש, ליהיא (17.5)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה
ד''ר גרי בלומברג13/03/2009שלום, ליהיא
התלונות שלך יכולות להתאים לאסתמה. האם יש במשפחה אסתמה אן נזלת אלרגית או אקזמות בעור?
שאלה חשובה אחרת - האם את מעשנת? זה מאוד קשור.
למרות שתפקודי הריאות פורשו כתקינים, אני כן חושבת שכדאי לנסות טיפול כמו לאסתמה. אם זה עוזר, יש תשובה. אם לא והתלונות לא חולפות בעצמן כדאי להרחיב בירור אצל רופא/ת ריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הילה15/03/2009שלום, קודם כל, תודה רבה על תגובתך המהירה!! אינני מעשנת (גם לא ניסיתי אף פעם), ואני בריאה בד"כ. בקשר לאסתמה במשפחה, אני יודעת רק על סבא שלי, יש לו אסתמה קלה והוא לוקח משאפים מדי פעם. לאף אחד אין אסתמה של העור או נזלת אלרגית לפי מה שידוע לי.. הרופא שלי משוכנע שזאת לא אסתמה כי הוא שמע שהריאות שלי נקיות והוא חושב שאני פשוט צריכה לחכות שזה יעבור. יכולה להיות סיבה לכך שהוא חושב שחבל להביא לי משאפים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר גרי בלומברג17/03/2009שלום
בכל זאת כדאי לנסות משאף. לא יודעת למה הרופא לא ממליץ - כדאי לשאול אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)