מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופהדנה06/08/2007
בבדיקות דם אחרונות מלפני שבוע נמצא אצלי פוליק אסיד 6.6 (הנורמה מ- 7) ופריטין 4 (הנורמה מ- 10) לא נבדקה רמת ברזל והמוגלובין.
טרם יצרתי קשר עם הרופא, אתמול בערב בעת צחצוח שיניים הופיע לי דימום בחניכיים (אף פעם לא היה לי דימום כזה, לפעמים בעבר המברשת הייתה טיפה אדומה, אבל לא כמו עכשיו שכל נגיעה בחניכיים הורידה עוד דם ואף פעם גם לא סבלתי מדלקות חניכיים) גם עכשיו איך שנגעתי עם המברשת בחניכיים התחיל לרדת שוב דם.
בנוסף אני מקבלת את התרופות הבאות: לוסק, זריקות דקפפטיל 3.75 (לטיפול באנדומטריוזיס), ולאחרונה אני נוטלת כמעט כל יום משככי כאבים: אופטלגין, נקסין ואקמול פורטה (בת 29).
האם עליי ליצור קשר דחוף עם הרופא בעקבות הדימום בחניכיים ותוצאות הבדיקות? האם יש קשר בין תוצאות הבדיקות לדימום בחניכיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהחניכיים
ד''ר גרי בלומברג06/08/2007מיטל, שלום
בדיקות הדם מעידות על חוסר חומצה פולית וחוסר במאגרי הברזל (פריטין). לא ברור לי למה נשלחו בדיקות אלו ללא ספירת דם (כולל המוגלובין) או ברזל. לדעתי את זקוקה לתוספות של ברזל וחומצה פולית אבל אין הענין דחוף.
לגבי הדימום בחניכיים: האם יש דימום במקומות אחרים (שתן, צואה, אף)? האם הדימום מפסיק תוך זמן קצר? האם יש כאבים בחניכיים או נפיחות? אם הדימום ממוקם ונפסק כדאי להיבדק ע"י רופא שיניים. ללא קשר כדאי להגיע לרופא המשפחה ולעשות בדיקות דם לטסיות ותפקודי קרישה לשלול בעיה במערכת הקרישה. אם הדימום לא נפסק תוך כמה דקות עליך לפנות דחוף לרופא המשפחה.
התרופות שאת נוטלת נגד כאבים יכולות לגרום לנטייה לדימום. לא סיפרת למה את לוקחת תרופות נגד כאבים לעיתים קרובות? אולי זה קשור לבדיקות או לדימום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
דנה06/08/2007הבדיקות נשלחו בתוספות בדיקות הורמנליות מרופא נשים אשר לא דרש רמת המוגלובין וברזל.
לפני שלושה חודשים עברתי ניתוח לפרוסקופיה בשחלות ורמת ההמוגלובין בבי"ח הייתה 10.2, רופא המשפחה כלל לא התייחס לנתון כשהראתי לו את מכתב השחרור מבי"ח ובבי"ח גם לא היו מודאגים ואמרו שההמוגלובין יעלה לבד.
אין נפיחות בחניכיים והכאב הוא רק בזמן הצחצוח ובזמן הדימום, הדימום נפסק אחרי דקה בערך ואין דימומים במקומות נוספים.
אני נוטלת משככי כאבים משום שכתוצאה מהאנדומטריוזיס אני סובלת מכאבי אגן כרוניים ומכאבים בשחלות (הנובעים מציסטות).
אני אגש לרופא המשפחה בעוד כשבוע.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה07/08/2007היום הבחנתי כי יצאו לי במקום מסוים בחניכיים פצעים לבנים קטנים וגם על החיך המקביל לאותו צד שבו יש את הפצעים הללו. הפצעים הללו כואבים.
האם מדובר באפטות, ואם כן מה הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפטות
ד''ר גרי בלומברג07/08/2007היי, מיטל
לפי התאור שלה מתאים לאפטות. יש טיפולים במשחות ובשטיפות פה וחלק ניתן לקנות ללא מרשם רופא.
אפשרות אחרת היא מחלה וירלית ואם כן הטיפול הוא הקלה בפצעים, כמו באפטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)