מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולי חוזרגלעד29/03/2009
שלום
אני בחור בן 36 בדרך כלל בריא. נשוי עם ילדים. כושר גופני טוב.
בשנה האחרונה משום מה חליתי כ 7-8 פעמים בכאב גרון וחום 38.5-39.5
זאת לעומת העבר שהייתי חולה אחת לאולי 4-5 שנים.
משטח גרון בקופח לפני 3 חודשים בעת אירוע חום וכאב גרון היה תקין. לפני חודש היה שוב כאב גרון וחום כ 4 ימים.
לפני חודשיים עשיתי בדיקות דם מרופא המשפחה והכל היה תקין. נתן לי ספירת דם ושקיעת דם CRP ( שהיה בקצה הנמוך ) סוכר כימיה כבד כליות שומנים הכל היה תקין.
בבדיקת אא"ג לפני חודש הכל היה תקין.
לפני שבועיים כאב גרון וחום 4 ימים וחלף.
אתמול בערב שוב החל כאב גרון קל חום נמוך 37.5 ומהבוקר יש חום עד 38.8 ותחושה של שפעת וחולי בגוף. הגרון רק קצת כואב.
כשאני מסתכל פנימה הגרון קצת אדום ועל השקד השמאלי יש פס בצבע לבן בגודל כ 3-4 ממ ועוד 2 נקודות לבנות קטנות.זה לא היה בעבר.
ביצעתי ספירת דם וCRP הבוקר.
CRP מעט מוגבר 0.26 mg/dl ( לעומת בדיקה קודמת 0.08 ונורמה 0.0-0.3 )
ספירת דם WBC=9.6
כל הערכים תקינים, PLT=370 HGB=14
חוץ מניוטרופילים = 78.3 אחוז, לימפוציטים = 13.9 אחוז
קניתי משטח גרון ביתי לסטרפטוקוקוס בבית מרקחת ויצא לי תקין אבל לא בטוח שעשיתי את זה כראוי.
ברצוני לשאול :
האם אני אמור לקחת אנטיביוטיקה? ניסיתי להבין את ספירת הדם.
קראתי שאם הניוטרופילים גבוהים זה אומר שיש זיהום חיידקי. כמו כן יש חום. מנגד הWBC לא עלה חזק וגם ה CRP עלה רק קצת. הכאב גרון רק קל ולא חזק.
האם זה מתאים לסטרפטוקוקוס?
כמו כן ברצוני לשאול האם יכול להיות שיש לי בעיה במערכת החיסון ובגלל זה חולה בכאבי גרון וחום לעתים קרובות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות גרון חוזרות
ד''ר אביבית גולן כהן29/03/2009דני שלום
1. כעת יש לך חום גבוה,שקד אדום עם תפליט וספירת דם שיכולה להתאים לזיהום חיידקי. הסימנים הללו בהחלט יכולים לכוון לזיהום בסטרפטוקוק, אך הם אינם מספיקים . מכיוון שחשוב לתת טיפול נכון אם מדובר בחידק , כדאי מאוד שתתייעץ כבר בימים הקרובים עם רופא המשפחה שלך שבעזרת הניסיון שלו בזיהוי תפליטים וע"י השלמת הבדיקה הגופנית ידע לגבש את האבחנה.
2. זיהומים חוזרים כפי שאתה מתאר נפוצים אצל הורים לילדים קטנים . הילדים נוטים ל"הביא" איתם הביתה מגוון רחב של מחלות מדבקות.
אפשרות נוספת היא שאחד מבני המשפחה הוא "נשא" של החיידק. במקרה כזה ה"נשא" לא מפתח מחלה פעילה אך מדביק את סביבתו. כדי לשלול אפשרות זאת מומלץ לבצע משטחי גרון לכל המשפחה.
אפשרות שלישית פחות נפוצה היא שאתה סובל ממחלת הנשיקה, ניתן לשלול זאת בבדיקת דם פשוטה.
אם כל אילו תקינים המחשבה על מערכת חיסון שמתפקדת באופן לא מיטבי יכולה לבוא בחשבון. מצב כזה יתכן אצל אנשים שעובדים מאוד קשה, באנשים שאינם ישנים מספיק או במעשנים. במיקרים אילו בדיקות הדם אינן מצליחות לאפיין את הבעיה אך שינוי אורח החיים מביא לירידה בתדירות הזיהומים.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי31/03/2009האם עשית משטחי גרון במעבדת הקופה בזמן החולי? אמנם בערכה הביתית אין סטרפטוקוק אך כדאי לאמת זאת בתרבית. התיאור מתאים יותר למחולל וירלי ולכן לא הייתי ממליץ אנטיביוטיקה ללא הוכחת חיידק במשטח. הזיהומים החוזרים אינם מעידים על בעית חיסון אלא כנראה על מפגש תכוף יותר עם מחוללי מחלה. הדבר קורה למשל אם יש לך ילדים קטנים שהחלו ללכת לגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)