מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת גרון וסטפילוקוקוס אוראוסגלעד01/04/2009
שלום רב,
גיל 45. בריא.
מזה כמעט 5 ימים יש לי חום גבוה 39 וכאבי גרון.
הרופא משפחה הסתכל אתמול ואמר שזה דלקת שקדים חיידקית כי שני השקדים מלאים מוגלה לבנה ויתר הגרון אדום. הוא נתן לי מוקסיפן. אין נקודות לבנות או ציפוי לבן לא על השקדים אלא רק עליהם.
היות ואני מאוד נרתע מאנטיביוטיקה שאלתי אותו אם זה יכול להיות וירוס ולעבור לבד. הוא אמר שתפליט לבן בשקדים לא מתאים לוירוס חוץ ממחלת הנשיקה וזה לא סביר שיש לי היות ורואה במחשב שלפני 6 שנים בדק לי והייתי מחוסן לEBV.
התחלתי אתמול בצהריים מוקסיפן ולקחתי כבר 4 כדורים.
עדיין אין שיפור ולהיפך יש מגמת החרפה - הבלוטות מתנפחות יותר הגרון יותר כואב בבליעה עם יותר מוגלה והחום יותר חזק היום מגיע כמעט ל 40.
רציתי לשאול:
1. תוך כמה זמן מוקסיפן אמור להשפיע על דלקת גרון חיידקית מכל סוג שהוא? האם תוך 24 שעות אמור היה להיות כבר שיפור ואם לא אז זה אומר שאולי זה לא התרופה המתאימה במקרה וזה חיידק? אמר לי בטלפון חבר רופא ( מחיפה ) שלפעמים עדיף רפאפן והמוקסיפן לא עובד.
אגב, אחותי עשתה לי שלשום משטח גרון ביתי שקנתה עבור ילדיה עקב סטרפטוקוקוס לפני שנה. יצא שלילי.
2. אציין שלפני שנה במשטח אף על ידי רופא עור ( בגלל אקנה ) נמצא סטפילוקוקוס אוראוס. לא היה כתוב שזה זן מיוחד או עמיד ליד זה אלא רק סטפילוקוקוס אוראוס פוזיטיב. הוא נתן לי משחה אבל לא שמתי.
האם יכול להיות שדלקת הגרון קשורה בסטפילוקוקוס אוראוס? אם כן מה עושים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון וסטפילוקוקוס אוראוס
ד''ר גרי בלומברג03/04/2009שלום, גלעד
יש כמה שאלות דומות על אותו שם אבל לא ברור לי אם מדובר באותו מקרה או לא.
חוסר תגובה ל 4 כדורי מוקסיפן יכול להיות כי החיידק עמיד אבל הסיכוי קטן. (גם רפאפן וגם מוקסיפן טובים. לפעמים יש צורך בפניצילין תוך השריר. אבל כאן לא נראה לי. ) יותר סביר שמדובר בוירוס שלא אמור להגיב לאנטיביוטיקה. משטח הגרון השלילי תומך בוירוס. הנקודות הלבנות "תומכות" בוירוס של מחלת הנשיקה. אם נחשפת ל EBV יש לבדוק את השני - CMV.
סטפיליקוקוס אוראוס באף לא ידוע כגורם לדלקת בגרון באנשים בריאים. יש עבודות עליו כמקור לאפתות בפה. ניתן לעשות משטח גרון כללי - לא רק לסטרפ - תבקש מרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
גלעד03/04/2009תודה רבה על תשובתך המפורטת
עברו 6 ימים מהתחלת דלקת הגרון.
מלפני 3 ימים התחלתי מוקסיפן ואחרי יומיים של מוקסיפן אתמול בערב החלה ירידה בחום וגם היום.
יש גם קצת שיפור בכאב בגרון.
הרופא אתמול עשה לי שוב בדיקות דם.
ספירה WBC=9 חזר לנורמה מ12.5 שהיה יומיים לפני כן
NEUT גם ירדו מ 76 ל 55 LYM עלו ל 28
MONO=11 קצת גבוה
שקיעת הדם 60!
CRP = 3.20 הנורמה ( 0.00-0.3 ) זה פי 10
EBV IGM NEG
EBV IGG POS
CMV NEG
הרופא קצת הלחיץ אותי כי הוא אמר שזה לא כל כך שגרתי. כי בדרך כלל דלקת שקדים עם תפליט לבן זה או בסטרפ' ( שיצא משטח שלילי ) או במחלת הנשיקה ( שיצא שאין לי )
ושגם השקיעה שלי די גבוהה.
לכן אמר שאמשיך עם המוקסיפן 10 ימים ושנהיה במעקב.
1. רציתי לשאול האם זה כזה נדיר לראות דלקת גרון וחום שבה השקדים עם תפליט לבן אבל לא נפוחים, ושזה לא סטרפ' או מחלת הנשיקה?
האם זה סימן לבעיה חיסונית אולי? או בעיה קשה?
2. האם שקיעת הדם היא סבירה למחלות ויראליות חיידקיות רגילות של היום יום? או שזה מטריד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר גרי בלומברג03/04/2009שלום, גלעד
משטח גרון לא 100% בעיקר אם לא נלקח בצורה הכי טובה. מזה שהחום ירד נראה שהמוקסיפן היה במקום או שהוירוס (לא מחלת הנשיקה) חלף. כמו כן או שספירת הדם השתפרה עם הטיפול או הייתה טעות מעבדה.
למרות שהרוב הגדול של דלקות בגרון עם תפליטים הם או סטרפ או מחלת הנשיקה - בטוח שיש וירוסים אחרים שעושים את זאת, רק פחות נפוצים.
איך שלא יהיה לא נראה כאן שיש איזה בעיה חריגה. אם התלונות משתפרות ואתה מרגיש טוב יותר - לא חשוב איזה מחולל גרם לתלונות.
שקיעת הדם וה CRP אינם ספציפים כלל ולא מעידים על מחלה קשה. כדאי לחזור עליהם בסוף המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)