מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לד"ר אביבית היקרהאיתי01/04/2009
שלום אביבית,
בעבר התייעצתי עימך ושמעתי לקולך ועשיתי עוד מספר בדיקות שעד כה העלו חרס.
אני בדילמה ועל סף ייאוש ואודה לך אם תוכל לסייע בידי בהמלצה לאחר שתקרא את תמצית הבעיה ומצטער מראש על האורך הרב.
אני סובל מזה שנה מבעיה שהחלה בתחילת 2008 ולכן נאלצתי להפסיק את לימודיי וגם לעבוד.
רקע כללי: עד לפני שנה, בריא לגמרי, לא לוקח תרופות, אתלט וספורטיבי, בן 38, לא מעשן.
(יש לציין, שקודם לכן, בחודש מאי 2007 עשיתי ניתוח אנדוסקופיה בהרדמה מלאה בא.א.ג להוצאת עצם, שלא נמצאה, לאחר אכילת דג קרפיון, אך ספק אם נגרם לי נזק שמסביר את הכאבים שהחלו כמעט שנה לאחר ההליך הניתוחי).
בכל אופן, כאבים כיום:
1. אני סובל מכאבים בבית החזה צד ימין, מתחת לצלע, לעיתים מרגיש זאת בנשימה, בשכיבה על הבטן, לפעצים דקירות אך לרוב כאב עמום שקשה לי לשים את האצבע על מקורו.
2. כאב בבטן, בעיקר ברום הבטן, במרכז באזור הסרעפת ובצד מתחת לצלע ימין כאמור, שלאחרונה ירדו והתפשטו בכל הבטן.
הכאב בעיקר מורגש בשינה על הבטן, כאשר אני מרגיש משהו לוחץ על אזור הסרעפת וגם משהו שאוכל אותי מבפנים, כמו חומצה.
במהלך היום, הכאב כרוני, 24 שעות, בדרגה בינונית אבל מאוד מפריע, מרגיש כאילו נתנו לי בוקס בבטן...זו בדיוק התחושה.
כדורים בהווה: לנטון, אומפרדקס, קלוטל, מוטיליום, נירבקסל...לא הועילו בכלום!!!
עשיתי בדיקות פיזיות והדמיה שיצאו תקינות ושללו בעיה אורגנית כדלקמן:
בעיה קרדיאלי (אקו במנוחה ובמאמץ, אקג, בדיקות דם), ריאות (תפקודי ריאה, צילום חזה), בדיקה פיזית ע"י אורטופד, גסטרו (US דרכי עיכול וכיס המרה, גסטרוסקופיה כפולה (האחרונה מצאה בקע סרעפתי גולש של 2 ס"מ), צילום בריום, מנומטריה – מצאה LES חלש, PH ללא רפלוקס), בדיקת אורטופד, CT אנטראגרפי (נלקחו ביופסיות מהתירסריון ומהקיבה שלא מצאו כלום, נמצא רק בקע סרעפתי גולש של 2 ס"מ).
יש לציין שאני לא סובל מרפלוקס בשום צורה וגם לא מצרבות (כאבי החזה שלי לא דומים לצרבת).
בדיקות מעבדה בחתך תקופתי:
בדיקת נשיפה להילקובקטר בנשיפה ובדם - לא העלתה ממצא, אנזימי כבד תקינים בכל התקופות בהם עשיתי בדיקה, תרבית צואה/פרזיטים וכן בדיקות שתן תקינות, CRP קטן מ - 0.5 בכל התקופות, IgG מעט גבוה, נע בין 1700 ל - 1980 כאשר המקסימום זה 1600 - אך כל הרופאים טוענים שאין קשר לזיהום בגוף שגורם לכל הסימפטומים.
שוקל לקחת אנטיביוטיקה רחבת היקף לשבוע נסיון - מי יודע, אולי התועלת תגדל על הנזק של פגיעה ברירית הקיבה.
אמש, בצעתי בדיקת סיגמאסקופיה (מקולונסקופיה חששתי) וגסטרוסקופיה חוזרת ששוב העלתה בקע סרעפתי גולש קטן של ס"מ אחד בלבד. נלקחו שוב ביופסות מהתריסריון, אך לא נראה לי שיעלו ממצאים חדשים כלשהם.
המשך בהודעה הבאה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלןתיי אביבית
איתי02/04/2009שאלותיי :
1. בראש ובראשונה, האם ייתכן שמקור הכאבים שלי (בגלל האזור ואופיים) נובע מהבקע הסרעפתי הגולש, חרך העובדה שלמרבית האוכלוסייה שיש להם אותו הוא אסימפטומטי?
במידה וכן, האם יש קורלציה בין גודל הבקע לעצמת הכאב, אופיו ומיקומו (או שזה לא קשור בדומה לפריצת דיסק שאצל אחד יש רק בלט אחד שלוחץ על עצב וגורם לו כאבי תופת ואצל אחר שלושה פריצות ללא כאבים כלל)???
2. האם במקרה שלי, לאחר שכמעט מיציתי את כל הבדיקות האפשריות, הגיע שעתי לבצע ניתוח בטן בשיטת לפרסקופיה אבחונית או שזה לא יוסיף בהכרח מידע על הגסטרטסקופיה שגם בה יש צילום של הבטן מבפנים?
3. במידה ומקור הכאב הוא הבקע הסרעפתי, האם נהוג לנתח ולסגור ע"י רשת בקע כל כך קטן או שלא נהוג ופשוט אני צריך להמשיך לסבול כל חיי עד שיגדל ואז יהיה כדאי לנתחו?
4. הבנתי מקריאת מאמרים שרק בשמונים אחוז הניתוח מצליח כשמדובר על שילוב של בקע עם רפלוקס, אך מאחר ובמקרה שלי אין בכלל רפלוקס אלא רק כאבים, מה הסיכוי שבמקרה ואבחר לנתח, אם בעייתי תפתר, חרף הסיכון?
5. דבר אחרון: האם נתקלתי בנסיונך הרב בעיה דומה לשלי ללא ממצא אורגני אבל עם כל כך הרבה סימפטומים?
אודה לך מראש על סבלנותך הרבה ומתן מענה מקצועי.
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביבית לא זמינה - מישהו מוכן לענות?
איתי05/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
פרופ' אליעזר קיטאי05/04/2009לשאלותיך הטובות והנכונות אין תשובות בטוחות. תאורטית גם בקע קטן יכול לגרום סימפטומים אך אין ודאות שזה גורם הכאב אצלך. אני מאוד לא מתלהב לתמוך ברעיון ללכת לניתוח בלי לדעת בכלל מה מקור הכאב. בשולי הדברים אני שואל את עצמי בעצם מה הבעיה העיקרית שלך. עברת בדיקות רבות ואין מחלה משמעותית באיברי הבטן והחזה. נכון שיש כאב, אולם כאב עלול להופיע גם ללא מחלה ספציפית באיבר כלשהו. השאלה היא האם הכאב מפריע לך בגלל עוצמתו והסבל הפיזי או שהוא מכניס אותך ללחץ וחרדה. יתכן שאתה זקוק ליעוץ והכוונה לגבי תפיסת הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלותיך ואבהרה מצידך....
איתי05/04/2009שלום פרופסור יקר...
שתי ההנחות שלך נכונות, לאחר שנה של כאבים בבטן ובחזה לסירוגין, חוסר הוודאות כלשעצמה מכניסה אותי לחרדה ולחץ...אבל גם אם אני מנטרל את החרדה, הכאב עדיין שם..כרוני ומסרב להעלם.
זאת גם הסיבה שהחלטתי לנסות למצא תשובות או רעיונות באינטרנט ואולי בסופו של דבר בשיטת האלימינציה אגיע לפתרון לבעייתי.
לכן גם חשבתי לעשות לפרסקופיה חוקרת (כך קוראים לזה, לא?) שמטרתה לאבחן בצורה ויזואלית את מקור הבעיה, משהו שאולי בכל הבדיקות הויזואליות, המטבוליות וההדמיה לא ראו.
במשקרה הגרוע, פשוט יסגרו לי את הבקע הקטן של שני ס"מ עם רשת ואולי משם תבוא הישועה.
דרך אגב, חשבתי לנסות אנטיביוטיקה רחבת היקף, מסוג זינת למשל, לשבוע ולראות אם אולי יהיה נס וכל הכאבים ייעלמו.
הייתכן, נניח, שיש דלקת במערכת העיכול שגורמת לכל הכאבים ושלא ראו בשום בדיקה (ה - CRP שלי תמיד נמוך מחצי ורק ה - IgG קצת גבוה, מעל 1700).
האם אני שוגה בתפיסתי, גם ברפואה שלא מוצאים פתרון הולכים בשיטת האלימינציה, לא?
אשמח לדעתך המלומדת והמנוסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו קטן ואחרון פרופסור יקר...
איתי06/04/2009הלילה האחרון...היה פשוט נורא...
אני רגיל לישון על הבטן ובחודשיים האחרונים יש לי לחץ כואב על הסרעפת שאני יישן שגם כואב וגם מקשה על נשימתי.
הסתובבתי וישנתי על גבי כך שדרכי הנשימה פחות חסומים...רק שהלילה גם ששכבתי על גבי היה קשה לי לנשום...שאני לוקח נשימה עמוקה...הסרעפת לוחצת כואבת ולכן אני כל כך חרד.
האם כדאי גם ללכת לרופא ריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/04/2009אם ביקור אצל רופא ריאות יקל עליך אז תלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/04/2009תלונותיך אינן מחשידות לזיהום אך לקיחת זינאט אינה כרוכה בסכנה משמעותית. לעומת זאת לפרסקופיה אינה פעולה נטולת סיכון. המקרה הגרוע אינו מקרה בו יסגרו את הבקע עם רשת, אלא מקרה של פגיעה פנימית מהחדירה. לא הייתי ממליץ לרוץ ללפרסקופיה. איני זוכר האם בצעת מיפוי עצמות? לעיתים יש חבלה בצלעות הקורית אפילו בלי ששמים לב יותר מידי, וצלע שנחבלה עלולה לכאוב שנים בשכיבה עליה. אם לא עשית במקרה מיפוי עצמות תעשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך, אתה צודק פרופסור גיטאי היקר
איתי07/04/2009תודה, באמת תודה מקרב לב על היחס החם והמקצועי שלך לבעייתי....
אכן, נפלתי על הצלעות בשנת 2007 מהאופניים (לא זוכר אם צלע ימין או שמאל) ולא טיפלתי בזה -משך שלושה חודשים היו לי קשיים בנשימה וכאבים בצלע אבל הכאבים היום הם שונים, יותר באזור הסרעפת מלחץ שמגיע מהקיבה ומתחת לצלע ימין (לא בצלע עצמה) דקירות וכאבים בעת הנשימה, בייחוד שאני ישן על הבטן.
בזמנו, שהתייעצתי עימך, אכן שקלתי לעשות מיפוי עצמות, אך בגלל הקרינה, העדפתי בסוף לעשות CT אנטראוגרפי חזה - בטן – אגן אצל ד"ר אריק בלשר – ונמצא בקע סרעפתי גולש של שני ס"מ.
לצערי, עשיתי כבר שישה CT בחיי כולל האחרון מסיבות שונות ועוד מיפוי עצמות אחד ואני רק בגיל 39.
אבל אולי אתה צודק והבשילה השעה לעשות מיפוי עצמות.
תקן אותי אם אני טועה, אבל אני מניח שגם אם תמצא בעיה, אין הרבה מה לעשות כי זה לא אזור שיש גישה אליו, בטל לא לאחר שנתיים מהפציעה, למעט מרפאת כאב, נכון?
זה נכון שגם בניתוחי בקע לעיתים הנזק גדול יותר מהתועלת?
אני אנסה גם אינטיביוטיקה ZINAT שבוע - מי יוגע, אולי משם תבוא הישועה וגם תפתור את בעית ה - IgG הגבוה שלי.
אחרי שהוספתי מידע, מה אתה חושב?
חג שמח לך ולבני משפחתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתחיל לקחת אנטיביוטיקה ZINAT
איתי07/04/2009שוב שלום פרופסור יקר,
אני מתחיל לקחת החל מהערב אנטיביוטיקה ZINAT 500 מ"ג פעמיים ביום אחרי ארוחה (על בטן מלאה שאינה מוצרי חלב) למשך 10 ימים.
הייתי אצל פרופסור שמואל קויתי, הוא אמר שלא ממש כדאי כי יכול להיות שזה יחמיר את הכאבים ואני שואל את עצמי כמה גרוע כבר יכול להיות אחרי שנה של כאבים בבטן/חזה?
שווה את הנסיון...מקווה משם תבוא הישועה..מי יודע...
(הרי הרבה רופאים נותנים אנטיביוטיקה מוקסיפן/אוגמנטין לחיידק אפשרי בגרון כאשר לא עושים משטח גרון ו/או שהמחלה היא בכלל וירלית ואף אחד לא מת מזה).
אם הכאבים מאוד יוחמרו במהלך הנטילה של הכדורים אפסיק אותם באופן מיידי.
לא אמות מזה, נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי08/04/2009איני מוסמך לתת תשובות שרק בורא עולם יודע אבל לא נראה לי שתמות משבוע זינאט :-)
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי08/04/2009אם יש חבלה ישנה בצלע אין מה לעשות. אבל לשם הידיעה תעשה מיפוי עצמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולשם הידיעה, שאלה אחרונה בנושא...
איתי08/04/2009שלום פרופסור גיטאי,
אם אעשה מיפוי עצמות ויגלו משהו, משמע שבהכרח אצטרך אחר כך לעשות שוב סיטי רק הפעם על האזור?
הרי מיפוי עצמות היא בדיקה מקדימה לסיטי, לא כך?
שוב תודה על היחס החם ושוב חג שמח...
איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוף...שכחתי משהו...חשוב מאוד!!!
איתי09/04/2009זה לא מינון גבוהה מידיי לקחת 500 מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים לניסיון?
לא יודע..הצצתי בהתוויה ורשום גג 250 מ"ג...או שלא הבנתי נכון.
זה מה שהרופא משפחה רשם לי כחלופה לי ציפרדקס 500 מ"ג פעם ביום שלא מתאימה לי בגלל שיש לי חסר ב - G6PD.
אבל נראה לי שעלייה מ - 500 מכדור ציפפרדקס ל - 1000 מ"ג זינת ביום זה קצת לא סביר, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי09/04/20091000 מ"ג זינאט ביום אינו מינון חריג.
פרופ' אליעזר קיטאי09/04/2009המיפוי יכול להגדיר ממצא של חבלה ישנה ואין צורך ב CT נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הכל איש יקר מאוד!!!!
איתי10/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון תוצאות בדיקות ושאלה לפרופסור
איתי16/04/2009שלום איש יקר,
עשיתי היום בדיקת US מפשעות-כליות-כיס המרה ודרכי השתן .
ב - US נמצא בכליה השמאלית: "הודגמו 2 גרגירים איקוגנים מזעריים"
האם זה מסוכן, דורש טיפול, שתייה מרובה תספיק כדי להפטר מזה ולמנוע להתפתחות עד לאבן בכלייה והאם זה יכול להסביר את כאבי הבטן...וכאבים דווקא תחת צלע ימין.
הערה חשובה: כזכור לך, כל בדיקות הדם תקינות, לא נמצאו דלקות..גם לא בשתן ואין לי צריבה בעת הטלת שתן.
תודה רבה על התייחסותך...ושבת שלום ומבורכת
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי17/04/2009הממצאים לא נשמעים כדבר הדורש התייחסות כלל. ככל שתעשה עוד ועוד בדיקות תמצא עוד ועוד ממצאים ללא משמעות. כאשר מסתכלים על שטח הגוף החיצון, העור, ניתן לראות מלא נגעים שרובם ללא משמעות. כאשר לא היו בדיקות הדמיה מפותחות לא ידענו איך זה באיברים הפנימיים. היום אנו יודעים שבאיברים הפנימיים יש עוד ועוד ממצאים שאינם מחלות: ציסטות, קשריות, הסתיידויות ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון, אבל אבן בכליות מתחילה מגרגיר?
איתי17/04/2009אני מסכים איתך בהחלט על על מה שאמרת אבל אם הממצא לא היה חשוב או דורש מעקב האיש שעשה לי את ה - US לא היה מציין זאת. מה גם שאבן בכליות מתחילה מגרגיר, לא כן?
ולכן, אולי כדאי להמיסה מעכשיו לפני שתהפוך לאבן, שהרי אז זה מסוכן יותר וכואב יותר.
פרופ' אליעזר קיטאי17/04/2009האיש ב US מחוייב לציין כל דבר שהוא רואה. בכליות אין המסת אבנים, רק ריסוק. לא מרסקים גרגרים אלא רק אבנים חוסמות. בכל מקרה גם אם הגרגרים יעלמו אם יש לך תכונה ליצר משקעים אתה עלול ליצור אבנים בעתיד. דיה לצרה בשעתה, ולא בטוח שהיא תבוא. שתה הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)