הקשר בין טיפול בהליקובקטר פילורי ל.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשר בין טיפול בהליקובקטר פילורי ל.
    פז
    07/04/2009

שלום רב,
    אני בחורה בת 27. בריאה בד"כ. מאז ומתמיד סבלתי מאקנה בפנים (מדי כמה ימים יצאו לי פצעים וחמורים, למרות ששמרתי על היגנת הפנים באופן קבוע)
    השאלה תהיה אולי קצת מצחיקה, אך העניין מאוד מסקרן אותי.
    לפני שבועיים בערך סיימתי ליטול כדורים לטיפול בחיידק הליקובקטר פילורי.
    טופלתי בכדורים מוקסיפן וקלסיד- ביחד 3000 מ"ג ליום ועוד כדורים להורדת החומציות- פעמיים ביום.
    מרגע שהתחלתי עם הכדורים הפסיקה תופעת האקנה ומאז ועד היום (שלושה שבועות בערך) לא יוצאים לי פצעים בפנים. טפו טפו טפו :-)
    שאלתי היא, האם יש קשר לנטילת הכדורים- לאנטיביוטיקה החזקה שלקחתי או לכדורים המורידים חומציות? במידה וכן, האם ההשפעה אמורה לחלוף בקרוב, או שההשפעה היא לטווח ארוך?
    תודה תודה תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    08/04/2009

אנו יודעים שבאקנה מעורב גם זיהום לעיתים ולכן סביר שהאנטיביוטיקה שפרה את המצב. יש טיפול מקובל באקנה של אנטיביוטיקה מינוצין לטווח ארוך. ניסית פעם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה הנוספת הנושא...

פז
    08/04/2009

האם אתה מתכוון לרוקוטאן? כן, שמעתי על זה אבל מכל מיני סיבות לא לקחתי (יש לי עדשות מגע וזה גורם ליובש בעינים, אסור להיכנס עם זה להריון ואני מתכננת לעשות כן כנראה בחצי שנה הקרובה).
    בכל אופן, השאלה הנוספת היא אם האנטיביוטיקה טיפלה, ההשפעה של זה אמורה להפסק או שזה טיפל בעניין נקודתי וישמר לאורך זמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    10/04/2009

רואקוטן אינה אנטיביוטיקה. התכוונתי למינוצין. גם מינוצין לא מומלץ בהריון אך ניתן להרות מייד עם הפסקת השימוש בו. השפעת האנטיביוטיקה עלולה לפוג אם מפסיקים אותה, אמנם לא מייד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו