TSH

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• TSH
    אני
    16/04/2009

שלום, תודה מראש על התייחסותכם!

אני בהריון שבוע 11. בבדיקות שגרה בהריון תוצאת TSH הינה 0.33 כשהגבול התחתון במסגרת הנורמה הוא: 0.35. בשל התוצאה שחרגה לכאורה מגבולות הנורמה ביצעה הקופה (מכבי) בדיקת FT3 FT4 שיצאו תקינות.למרות זאת, רופאי שלח אותי לבצע שוב בדיקת TSH תוך שאמר שעושה זאת בשל אפשרות רחוקה ונדירה הקיימת בספרות ולפיה תפקוד יתר של בלוטת התריס עלול לגרום נזק לעובר הרופא אמר עוד, כי אם תוצאת TSH תהא זהה לתוצאה הקודמת, הוא אינו דואג ויסתפק בכך.שאלותיי:

1. איזה נזק יכול להגרם לעובר, חלילה, מתוצאת TSH שאינה בנורמה? האמנם תוצאה קרובה ביותר לגבול התחתון של הנורמה אינה מדאיגה ולא תגרום נזק לעובר? (אגב בהסטוריה הרפואית שלי, תמיד TSH יצא תקין בבדיקות הדם. הבדיקה האחרונה בוצעה בעת מחלה הקאות ושלשולים).

2. מהי רמת פרוטאין בלתי סבירה בשתן (תרבית תקינה, כל יתר הפרמטרים בבדיקת השתן תקינים. )

3. בני חלה באבעבועות רוח. נבדקתי ונמצא שיש לי נוגדנים למחלה וכי לא נדבקתי. האמנם לעובר לא נגרם כל נזק גםפ אם הייתי במחיצת בני בעת הדגירה והמחלה?.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    TSH

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    17/04/2009

לערכי ה TSH בפני עצמם אין משמעות. היות שערכי הורמוני התריס אצלך היו תקינים אין לך כל בעיה עם בלוטת התריס ושום חשש להריון מכוון זה. רמות חריגות של חלבון בשתן נקבעות לפי איסוף כמותי 24 שעות ולא לפי דגימה אקראית. אם את מחוסנת כנגד אבעבועות העובר מחוסן גם כן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו