מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיהום ממושך?שי25/04/2009
שלום רב
אני בן 35 בדרך כלל בריא. לפני 6 חודשים צ'ק אפ תקופתי בדיקות דם מקיפות וצילום חזה תקינים.
מזה שלושה שבועות ברציפות אני מרגיש כאב גרון קל ותחושה קצת של חולי כזאת, כמו שפעת קלה - קצת כאבים בשרירים ובגוף.
יש לי תחושה שיש חום אבל אני מודד חום ובפה יש לי עד 37.3 ( בבוקר עד 36.8 ובערב עד 37.3 )
עוד תופעה שאני מרגיש לאורך כל ה 3 שבועות האחרונים היא דופק יחסית גבוה גם כשאין חום.
אני אדם שעושה הרבה כושר ויש לי דופק במנוחה יחסית נמוך 60-65 לעומת זאת מזה 3 שבועות גם כשאין חום הדופק 80-90 כשיושב מול מחשב ובשכיבה 75-80.
הייתי לפני שבוע אצל הרופא הוא אמר לי שזה לא חום ושאין לי כלום ושהוא רואה גרון רק קצת אדום והשקדים נקיים ואם כבר למדוד חום אז רק רקטאלית אחרת זה לא אמין. משטח גרון תקין.
התופעות נמשכו גם כל השבוע. מדדתי חום רקטאלית כמה פעמים. כמעט לאורך כל היום יש לי במדידה רקטאלית 37.5-37.8. בפה יש לי כאמור 36.8-37.3
אני חושב שבתקופה "רגילה" הטמפרטורה שלי נמוכה יחסית ( בפה 36.0 בבוקר 36.5 בערב )
אציין שאין לי שלשולים או הקאות ולא הייתי בחול בשנתיים האחרונות ולא בקרבת חולים.
השבוע הרופא עשה לי שקיעת דם שיצאה 25 והוא אמר שזה תקין וספירת דם שיצאה תקינה לגמרי כולל WBC=6.5 NEUT=61 LYMP=24 ורק המונוציטים בערך יחסית גבוה 13.6.
בדיקת רופא תקינה. לא נמושו בלוטות. לחץ דם תקין והריאות נקיות.
ברצוני לשאול 1. האם 37.5-37.8 במדידה רקטאלית זה חום או לא???
2. האם זה נשמע כמו איזה זיהום? 3 שבועות? אם כן מה עושים. אין שיפור ואין החמרה רק 3 שבועות ברציפות קצת חולשה, כאבי שרירים, חום נמוך ודופק יחסית גבוה. זה לא מוזר שהגוף לא מצליח להתגבר על זה כבר 3 שבועות?
3. האם הדופק יחסית גבוה יכול להעיד על זיהום בלב כמו דלקת בלב או משהו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי25/04/200937.5-37.8 לא נחשב לחום גבוה אם הבדיקה רקטלית, אולם הערכים בטווח הגבוה של הנורמה, דבר שעלול לקרות במצבי חולי. הסימפטומים יכולים לבטא מחלה זיהומית, השכיח היא מחלה וירלית (האם נלקחו בדיקות סרולוגיות ל EBV CMV?) שעלולה להמשך מספר שבועות. הסימנים יכולים ללוות גם מחלות מסוגים אחרים, דלקות שונות ועוד. דופק קצת מהיר קורה בכל מחלה עם זיהום או דלקת, לא רק בדלקת בלב. במיידי הייתי ממליץ להשלים את הסרולוגיה ל EBV CMV, וכן לבצע בדיקת תפקוד בלוטת התריס. דלקת תת חריפה של הבלוטה עלולה לגרום לתסמינים כמו שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שי25/04/2009תודה על תשובתך
בדיקות ל EBV CMV וגם ל TSH יצאו תקינות
יש כיוון נוסף שאפשר לשקול?
חבר סטאז'ר ברפואה אמר לי שאולי צריך לשקול נסיון טיפולי בדוקסילין 1 ביום 10 ימים למקרה שזה qfever או מיקופלזמה או חס וחלילה ברוצלוזיס. אבל אני לא קרוב לחיות ועובד בעבודה משרדית.
וגם שכדאי לעשות בירור מעמיק שאין משהו ממאיר
זה רציני?
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי26/04/2009ניתן לשלוח בדיקות סרולוגיות לכל המחלות שציינת. במידה ותוך שבועיים אין שיפור אזי כדאי להרחיב הבדיקות לצילומים וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)