שאלות בנושא שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בנושא שינה
    tch
    26/04/2009

לילה טוב

רציתי לברר בנוגע לכמה תופעות שיש לי הקשורות בשינה, אודה לחוות-דעתכם או הפניה לרופא רלוונטי (נוירולוג, רפואת שינה וכו').

א. לעיתים אני נרדם מול הטלויזיה כאשר אני מרגיש שאני נופל לשינה וכמה שניות לאחר מכן מרגיש כאילו אני מתעלף תוך כדי שינה ומתעורר בפתאומיות, כאשר בשניות הראשונות עדיין תחושה של כאילו הייתי על סף התעלפות. ההתעוררות היא בפתאומיות וכאילו בבהלה.
    הדבר יכול לחזור על עצמו מספר פעמים.
    שמתי לב שהדבר כמעט ולא קורה לי כשאני הולך לישון בלילה במיטה.

ב. הבוקר קמתי די מוקדם וחזרתי לישון לאחר כשעתיים, כאשר במשך כ-3 שעות הרגשתי כאילו אני נרדם, רדום אבל כאילו מתעורר אחת לכמה דקות, אך לא עירות מוחלטת, כאילו אני בחצי שינה חצי עירות, ער במידה כלשהיא לסביבה אבל בעצם מרגיש שישן.
    בכל פעם שכביכול התעוררתי הרגשתי חולשה בגפיים, בעיקר בידיים, ואז שקעתי לעוד כמה דקות בשינה.

ג. קורה לי לפעמים כשאני ישן שאני מרגיש כאילו אני בחלום בו אני ישן אבל ער לסביבה במידה כלשהיא, מנסה להתעורר אבל כאילו לא יכול, כאילו משהו מחזיק אותי בשינה ולא נותן לי להתעורר וכאילו אני ער למתרחש סביבי במידה מסויימת, אני מנסה כאילו בחלום להזיז גפיים ולזוז כדי שמישהו מהצד ינער אותי, ישחרר אותי מהשינה ויגרום לי להתעורר (כאילו מנסה למשוך תשומת לב של מישהו מהצד שיעיר אותי), אני מרגיש כאילו אני מנסה לעשות זאת כמה פעמים עד שבסופו של דבר אני מתעורר.

רציתי לדעת
    האם כל התופעות הללו קשורות אחת לשניה ?
    ממה התופעות יכולות להיגרם ?
    האם התופעות האלה מסוכנות, דורשות התייחסות מיוחדת או מדאיגות ?
    האם התופעות הנ"ל יכולות להגרם רק מסיבות נפשיות או גם מסיבות אורגניות כלשהן ? (ראש/מח)

כל עיצה ועזרה תתקבל בשמחה כולל הפניה לפורום המתאים לכך.

תודה ולילה טוב לכולנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בנושא שינה

הוספת תגובה

• שכחתם אותי ?!?!?

tch
    27/04/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה

ד''ר אביבית גולן כהן
    27/04/2009

נמרוד שלום
    כל אחת מהתופעות שתארת יכולה לקרות באופן נורמאלי.
    מכיוון שיש לך מספר תופעות כדאי להתייעץ גם עם מומחה בתחום במעבדת שינה ( ניתן לקבל הפניה מרופא המשפחה).

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו