שאלה חשובה לי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה לי
    אני
    27/04/2009

שלום,

בבדיקת שתן שגרתית נמצא חלבון בשתן 100, כשהגבול העליון של הנורמה הוא 30. חוץ מהפרוטאין בשתן -- הכל היה תקין, לרבות תרבית. ביצעתי בדיקת שתן נוספת ותרבית - טרם קיבלתי תוצאות.
    אני בשבוע 12 להריון. בדגימת השתן שנתתי היום, הבחני שהדגימה אינה צלולה ונכנסה אליה כמו הפרשה (לא ניקיתי טוב כנראה). האם צלילות או עכירות הדגימה יכולה להעיד על תוצאה צפויה של הימצאות חלבון בשתן? אני מאוד מוטרדת כי קראתי שלעיתים מגיעים למצב של ביופסיה מהכליות!!
    אני ממש חוששת? האם שתיה מרובה או מועטה יכולה להשפיע על הימצאות או אי הימצאות חלבון בשתן? באיזה מצבים נשלחים לביופסיה בכליות.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה לי

הוספת תגובה

• חלבון בשתן

ד''ר אביבית גולן כהן
    27/04/2009

אני שלום
    בדיקת שתן כללית אינה מדויקת מספיק כדי שנוכל לקבוע לפיה אבחנה. אנחנו משתמשים בה רק כסמן וזאת כיוון שהפרשות או שתייה לא מספקת יכולים להשפיע עליה ( כמו גם דברים רבים אחרים).
    כאשר מקבלים תשובה שמעידה על חלבון בשתן צריך להשלים את הברור ע"י איסוף שתן של 24 שעות לחלבון ועם בדיקות דם לתפקודי כליות. בהריון כדאי לעקוב גם אחר לחצי הדם.
    רק אחרי שמקבלים את תוצאות הבדיקות האלה ניתן לדעת אם בכלל יש בעיה, ואם יש כיצד צריך להמשיך ולברר אותה.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו