האם נכון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם נכון
    רותי
    28/04/2009

לגבי מציאת חלבון בשתן, מעל הנורמה, בשתי בדיקות שתן שגרתיות.

קראתי וענו לי שיש מגוון סיבות להימצאות חלבון בשתן, ורק מיעוטם קשור לבעיה ממשית רצינית בכליה.

האם נכון? או שאם נמצא חלבון בשתן אזי רוב הסיכויים שזה בעיה רצינית בכליות?

כלומר אם נמצא לי חלבון בשתן, האם אני צריכה מיד להסיק, בסבירות גבוהה, שיש לי בעיה רצינית בכליות?

איזה תסמינים יש שיכולים להעיד על בעיה בכליות (תסמינים שניתן להבחין בהם ללא בדיקות, בחיי היומיום של האדם?)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם נכון

הוספת תגובה

• חלבון בשתן

ד''ר גרי בלומברג
    28/04/2009

שלום, רותי

קודם כל תראי גם תשובה של ד"ר אביבית השבוע בשאלה דומה.

כן נכון שרוב הסיבות לחלבון בשתן בבדיקה כללית אינן מחלה של הכליות.

ממצא של חלבון בשתן בשתן אקרעי אינו מדויק. והוא ממצא נפוץ - לאחר מאמץ, בזמן זיהום בשתן, הפרשות נרתיקיות רבות וכו'.

אם חוזרים על הבדיקה לרוב זה נעלם. כדאי לנקות טוב באזור ולשלוח גם תרבית שתן. אם ממשיך שולחים בדיקות מקיפות יותר כמו איסוף שתן וגם בדיקות דם.

בדרך כלל אין סימפטומים של מחלת כליה קלה. לכן לאנשים עם מחלות כמו סוכרת שיש סיכוי מוגבר עושים בדיקות תקופתיות. לאדם בריא אין צורך לעשות בדיקות תקופתיות אם אין תלונות בשתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת חשובה - מאוד לחוצה!!

אני
    28/04/2009

קיבלתי את תוצאות השתן, והממצא של פרוטאין בשתן חזר על עצמו: 100 (הנורמה היא עד 30).
    אני בהריון,מציינת שיש לי הרבה הפרשות נרתיקיות
    אני מוטרדת ולחוצה מאוד, והתחלתי לחשוב עלן מצבים רעים ביותר, חלילה, כגון שיש לי מחלת כליות קשה, ממנה לא אחלים.
    מבקשת לדעת: האם העובדה שהממצא חזר על עצמו בבדיקה נוספת (2 בדיקות בסה"כ) - האם זה מעיד בוודאות על מחלת כליות? או שזה יכול לנבוע מגורמים אחרים, שאינם שייכים לכליות?
    אני מוטרדת מאוד מאוד. מדמיינת חולי דיאליזה וכו'. מה הסבירות שברמה כזו של חלבון בשתן (אם נניח שזה כן קשור לכליות - מה הסבירות שמדובר במחלת כליות רצינית? או שיתכן שמדובר במשהו קל, שניתן לריפוי ולטיפול? יתר הפרמטרים בבדיקה תקינים, אבל יש ליקוציטים רבים. תרבית שלילית.
    דרך אגב, האם חלבון בשתן קשור לכמות השתיה שאני שותה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת ששכחתי

אני
    28/04/2009

עד לפני חודשיים - מעולם בכל ההסטוריה הרפואית שלי, לא היה פרוטאין בשתן והיה רשום "שלילי"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון בשתן

ד''ר גרי בלומברג
    28/04/2009

שלום

רוב הסיכויים שאין לך מחלה כליתית אפילו קלה.

תפני לרופא/ת המשפחה ביום חמישי ותבקשי איסוף שתן לאלבומין ופינוי קריאטינין. תתיעצי גם עם רופא/ת הנשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו