תופעות לוואי ונזק משימוש באסקזול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי ונזק משימוש באסקזול
    איתי
    02/05/2009

שלום,
    לאחר תלונות ממושכות של כאבי בטן ללא תסמינים של שלשולים ו/או עצירויות ו/או חום עשיתי בדיקות דם פעם חוזרת.
    נמצא שיש לי אאוזינופיל בערך מוחלט תקין אבל באחוזים קצת גבוה 0 7 אחוז (400 תאים בערך) ולכן רופא למחלות זהומיות בתה"ש בהתייעצות עם רופא נוסף החליט שאקח פרוטוקול של אסקזול 400 מ"ג X פעמיים ביום למשך חמישה ימים (סה"כ 10 כדורים) בשילוב לנטון X פעמיים ביום.
    בהתוויה של התרופה כתוב כי בנוסף לתופעות הלוואי של כאבי בטן (שלי גם ככה יש אותם) במהלך השימוש בתרופה, מומלץ לבצע בדיקות כבד ודם כדי לראות אם לא נגרם נזק.
    קראתי באינטרנט על התרופה והבנתי שבדר"כ ניתנת לכאלה שחזרו מחו"ל עם חשש לטפילים בגופם שגורמים לבעיות דומות לשלי ואז צריכים לקחת את התרופה מספר מחזורים של חודש למשך זמן הרבה יותר ארוך ממה שאני לקחתי.

שאלתי:
    1. האם אני צריך לעשות בדיקה לכבד ולדם מחשש לגרימת נזק ואם אכן ייגרם נזק מה עושים כדי לטפל בבעיה - או שאולי כדאי לחכות חודש עד לביצוע בדיקות הדם ואנזימי הכבד כי אז אולי הם יחזרו לנורמה, במידה ויש סיכוי שיצאו מהנורמה?
    2. בהנחה ולקחתי את התרופה סתם ללא צורך אמיתי, איזה נזק אפשרי בפרק הזמן שאני לקחתי זה יכול לגרום למערכות בגופי?
    3. במידה והתרופה אמורה לעזור לי (לוקח כדור אחרון הערב) מתי אני אמור להרגיש את השיפור במצבי, אם בכלל, כלומר, אם וכאשר יחלפו הכאבים בבטן, שהרי בזמן השימוש בה היו לי כאבים שהם גם חלק מתופעות הלוואי?
    תודה רבה על התייחסותכם הרצינית,
    איתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ESKAZOLE

ד''ר גרי בלומברג
    05/05/2009

שלום, איתי

התרופה יכולה לגרום לעליה באנזימי הבכד אבל זה לא נפוץ ואם כן העליה חולפח ללא נזק לאחר תום הטיפול. כן מומלץ לבדוק אנזימי כבד לפני שימוש ממושך. אני לא בטוחה שיש צורך שמדובר ב5 ימי טיפול. אפשר לבדוק את אנזימי כבד זמן קצר לאחר תום נטילת הכדורים.

אמור להיות שיפור בתלונות תוך מספר ימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו