eGFR גדול מ- 60 (במכבי)..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• eGFR גדול מ- 60 (במכבי)..
    אבי
    07/05/2009

כך עכשיו (קריאטינין 0.9) וגם לפני חודשיים (קריאטינין 0.8).
    עשיתי בדיקות דם כלליות רחבות כך שברשותי נתונים נוספים אם רלוונטי.

מהם הנתונים האחרים שקשורים לתפקוד הכליות? מה מצבי על-פי התוצאות?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והאם זה יכול להיות קשור להשתנות

אבי
    07/05/2009

והאם זה יכול להיות קשור להשתנות מרובות ביום ופעמיים-שלוש בלילה?
    ביופסית ערמונית - דלקת כרונית, מעט מוגדלת, עם הסתיידויות, בדיקה רקטאלית ידנית תקינה, התחלתי לקחת פרמיקסון.
    מה דעתך ומה לברר ד"ר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GFR גבוה

ד''ר אביבית גולן כהן
    07/05/2009

זיו שלום
    GFR מייצג את קצב עבודת הכליה. הוא מושפע מנתונים כמו גובה ומשקל ולכן צריך לחשב האם ערך ה-GFR שקבלת חריג בהתייחס לנתונים שלך.
    השתנות מרובות יכולות לנבוע מהצורך שיש לגוף לפנות נפח נוזלים גדול ( ואז זה יהיה קשור לכליות) או מהפרעה למנגנון השליטה בהפרשת השתן ( הנמצא באזור הערמונית ואינו קשור עם הכליות ).
    יוצא שמהנתונים שמסרת לא ניתן לדעת באם יש בכלל בעיה, ואם יש אז קשה לדעת מה מקורה- בכליות או באברי מערכת השתן התחתונים.
    אני מבינה שאתה נמצא בעיצומו של ברור דרכי שתן ע"י רופאים מומחים בתחום. אני מניחה שבידיהם נתונים רבים יותר על בעיתך מאשר יש לי. נראה לי נכון להתייעץ עם האורולג שמכיר אותך ובמידה שיתרשם כי יש צורך לברר בעיה הקשורה עם הכליות- לפנות לנפרולוג.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו