מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעול ועוד...מיכאל25/05/2009
שלום
מידי כמה ימים יש לי התקף של שיעול שיכול להמשך עד חצי שעה עם שעול חזק שמנסה לפלוט משהו מהגרון, עיניים דומעות, הרגשה של משהו צמיג שתקוע בגרון ולא מצליח להכניס ו/או להוציא, בזמן השיעול אפילו הרגשה של מחנק.
לפעמים מצטרפת לכך הרגשה של בחילה, יתכן מהליחה שמנסה לצאת ???
היום אחה"צ שוב היה לי את ההתקף הזה כשלפתע הרגשתי בחזה באזור של מתחת הסרעפת מין כאב חד כאילו נתפס לי שם שריר וכאשר מיששתי את המקום הרגשתי מעין גוף מאורך בולט.
לציין כי הכאבים חלפו לאחר כ-10 דקות וכבר לא הצלחתי להרגיש את הבליטה.
בנוסף, ניסיתי מספר פעמים לעשות "גרפס" שמשחרר אותי לכמה שניות אך לרוב ללא הצלחה מה שגורם לי להרגיש שוב מועקה בגרון, לבסוף כשהצלחתי לעשות כמה הרגשתי את טעם הארוחה שאכלתי היום בצהריים.
האם יתכן כי מדובר בריפלוקס ?
האם יתכן וזה ריפלוקס גם אם הארוחה האחרונה היתה לפני 7-8 שעות ?
האם הרגשת טעם האוכל מעידה בהכרח על ריפלוקס ?
כיצד ניתן לשחרר את הליחה הצמיגה שתקועה בגרון וגורמת לי את ההרגשה הזו ?
האם יש מקום לבירור נוסף, יתכן כי מדובר במשהו אחר ? מסוכן יותר ?
(לציין בנוסף כי יש לי נזלת די רבה בזמן ההתקף וביום יום גם במידה פחותה יותר).
אני מודה מראש על כל יעוץ ועיצה שתוכלו לתת לי.
(אגב, האם התופעות הנ"ל יכולות לגרום לחולשה ו/או עייפות - כי לרוב גם זה מגיע לפני ואחרי התופעה).
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי26/05/2009מבחינת הסתברות, הסבירות שהשיעול אצלך מבטא מחלה משמעותית זניח. במסגרת זו קשה לי לאבחן בדיוק מה סיבת השיעול שלך. רפלוקס עלול לגרום לשיעול אולם אז בד"כ לא מדובר בהתקפים קצרים. ברפלוקס יש גם צרבות ולעיתים הרגשת אוכל חוזר למעלה. הכאב שהיה לך היום כנראה עקב כווץ שריר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ו....
מיכאל27/05/2009אילו בדיקות לבקש ? בדיקת רופא ריאות למשל ?
כמה זמן אם כן עלולה להימשך "התקפת" שיעול שמקורה ברפלוקס ?כפי שאמרתי אצלי זה מתרחש בין חצי שעה ולשעה וקצת עם עוצמה שהולכת ופוחתת.
האם הרגשת הליחה הצמיגה שיש לי בלוע יכולה להיות תסמין לעוד מחלות פרט לריפלוקס ? אילו ?
האם נכון כי בעיות ליחה אינן מטופלות ע"י רופא א.א.ג ? (כך נאמר לי ע"י רופא א.א.ג בעבר).
כיצד ניתן להקל ו/או להפחית את כמות הליחה ואת צמיגותה שמפריעה מאוד בזמני התקפות ?
תודה על היעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי27/05/2009צמיגות ליחה מטופלת עי אדים+ תרופות ממיסות ליחה כגון סולבקס. יש בהחלט מצבי אא"ג הגורמים ליחה צמיגה כמו סינוסיטיס כרונית, ולכן יש בהחלט מקום להערכת רופא אא"ג. הערכת רופא ריאות חשובה אם יש חשד לליחה של מחלת ריאות כרונית, בפרט באנשים מעשנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)