תוספת של b 12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת של b 12
    יאיר
    29/05/2009

שלום
    הומלץ לי על תוסף של b12 אחרי תוצאה של 195 בבדיקת הדם !!!
    אני מוסיף חלק מבדיקות הדם שלי כדי לדעת - האם התוספת של b12 יכולה להעלות את ההמוגלובין ???
    WBC 11.10 K/uL 4-11 (.........)*
    RBC 5.76 M/uL 4.7-6 (......*..)
    HGB 18.3 g/dL 13.5-18 (.........)*
    HCT 50.7 % 40-52 (.......*.)
    MCV 88.0 fL 78-100 (...*.....)
    MCH 31.8 pg 27-34 (.....*...)
    MCHC 36.1 g/dL 32-37 (......*..)
    PLT 261 K/uL 140-430 (...*.....)
    RDW-SD 45.7 fL
    RDW-CV 14.4 % 11.5-15 (......*..)
    PDW 13.6 fL 9-17 (....*....)
    MPV 11.2 fL 7.8-12 (......*..)
    P-LCR 35.1 %

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוספת של b 12

הוספת תגובה

• תוספת B12

ד''ר אביבית גולן כהן
    29/05/2009

יאיר שלום
    תוספת ויטמין B12 תעלה את ערך ההמוגלובין רק כאשר יש אנמיה שסיבתה מחסור בויטמין B12.
    במקרה שלך הסיפור אחר: רמות ההמוגלובין שלך מעט גבוהות ( המצב ההפוך מאנמיה) וכך גם ערך הכדוריות הלבנות . תופעה זאת שכיחה במעשנים, במי שאינו מקפיד על שתיה מספקת ובמצבים בהם הגוף מייצר כדוריות עודפות.
    בכל אחד מהמצבים הללו יכול להיות קשר עם ירידה בערכי ויטמין B12 ( דלקת בקיבה במעשנים, תזונה לקויה במי שגם אינו מקפיד על שתייה וצריכת B12 עודפת ע"י הגוף במצבים של ייצור יתר של תאים).
    ממליצה לך בחום לפנות שוב לרופא המשפחה כדי להתייעץ איתו בשאלת הסיבה שתסביר גם חסר ויטמין B12, גם עליה בערך ההמוגלובין וגם עליה בספירת הכדוריות הלבנות.

רק בריאות
    חג שמח
    ד"ר אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - המשך

יאיר
    29/05/2009

שוב תודה על התשובה המפורטת (טוב אני חבר בלאומית)

כן אני מעשן !!!
    שותה מספיק -(מטופל עקב אגורופוביה ב"אנפרניל" ו"קסנקס" וללחץ דם "אוסמו אדלט" !!!)

כדי שאני אבין- התוצאות של הכדוריות דם גם הלבנות מתאימות למעשנים ,ובגלל ייצור הכדוריות
    יכול להיות מחסור בb12 ???
    אז רצוי שאקח ? (הרופאה שלי המליצה לי לקחת )
    ניסיתי של סולגר מתחת ללשון והרגשתי כבדות ,גם כשקחתי חצי ממנו !
    יש לי גם של now יחד עם חומצה פולית האם זה עדיף ??-
    אולי אני לא צריך 1000 מק"ג ??
    תודה -הנה גם אני הרחבתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין B12

ד''ר אביבית גולן כהן
    30/05/2009

יאיר שלום
    את הטיפול בויטמין B12 מומלץ לקחת מכיוון שהוכח אצלך חסר בכמותו. אין לחשוש ממינון מוגבר של הוויטמין כי הגוף שלנו תמיד יודע להפריש את העודף ולכן אין צבירה מיותרת שלו. תוספת של חומצה פולית לעיתים משפרת את הטיפול.
    במקביל להשלמת החסר בוויטמין עצמו כדאי לחפש את הסיבה שהביאה לחסר כדי למנוע הישנות התופעה וכדי לשלול בעיות רקע.
    במעשנים כדאי לברר הפרעה בספיגת הויטמין עקב דלקת קיבה, במי שיש לו ערכי המוגלובין וכדוריות לבנות מוגברים ( עם או בלי קשר לעישון) יתכן שהגוף משתמש בכמות מוגברת של ויטמין B12 לטובת יצור הכדוריות העודף ואז צריך לברר מדוע.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות !!!!!!!!!!!!!!!

יאיר
    30/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו