שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מור
    20/08/2007

שלום

אחרי האוכל הדופק שלי ממש מהיר (תמיד הוא מהיר אבל אחרי ארוחה במיוחד) ואני מרגישה כמו שמרגישים אחרי ריצה או משהו כזה... ממה זה יכול להיות??

ביצעתי הולטר והוא יצא תקין (מלבד הדופק המהיר )..

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דופק מהיר

ד''ר גרי בלומברג
    20/08/2007

שלום

ההולטר שלל הפרעות קצב. לכן מדובר בדופק סדיר אך מהיר. כמה מהיר אחרי אוכל וכמה ללא קשר? האם את פעילה גופנית?

לא ציינת האם אחרי כל אכילה או רק ממש ארוחות.

צריך לבדוק סיבות לדופק מהיר - ביניהם פעילות יתר של בלוטת התריס, חוסר דם - וגם לעליות לאחר אוכל.

כדאי לפנות לרופא/ת משפחה לברר את סיבות לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה בנוגע לדופק מהיר

משה
    07/10/2009

שלום רב !
    שמי משה הערב כיפור לאחר סעודה מפסקת ( כשעה אחרי) התחלתי להרגיש שחם לי עם הזעה , גופי החל לרעוד בצורה מפחידה , דופק 145 את גופי היה אדום , פונתי ע"י מד"א למיון . ( אדגיש שטרם הארוחה לקחתי כדור לנטון שבעבר הייתי לוקח ובעקבות בקע סרעפתי שאני סובל ממנו ).
    הארוחה כללה דג דניס ( שכמותו אכלתי בעבר, פירה , קינוח בשקדים ותמר).
    הרופא במיון כוון לאלרגיה, הרופא עור כוון לאזור הבטן.
    לאחר כמה שעות של זריקות הדופק התאזן והנפיחות ירדה אחרי כמעט יומיים.ניגשתי לפרופסור קיוותי באופן פרטי שלדעתו הכוון יותר כתוצא מהכדור שלקחתי , אך הפנה אותי לברור אלרגולוג לברור האם קיימת אלרגיה למזון או לתרופות.

שאלתי היא.מאז "שהתאוששתי" כל פעם שאני אוכל משהו שהוא מעבר לאכילה קלה כמה דקות אחרי זה הדופק שלי עולה לאזור השמונים ומשהוא ולוקח לו זמן של כשעתיים עד שהוא יורד וזה לא משנה גם אם אני בשכיבה.

בחיים לא היה לי משהוא דומה..
    ברור קרדינאלי היה בסדר כמה שבועות לפני המרקה ( ארגומטריה, אקוף הולטר).

אשמח לקבל עזרה בכל דרך, תודה רבה.
    משה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מהיר

ד''ר גרי בלומברג
    07/10/2009

שלום, משה

אם בירור הלב ללא ממצא חולני כדאי לברר את הצד האלרגי. האם עשו בדיקות דם כמו לבלוטת התריס, העמסת סוכר, אינסולין? כדאי גם לפנות לרופא/ת גסטרואנטרולוג היות וקשור לאוכל.

אם כל הבירור ייצא ללא סיבה יש לחשוב על הצד הנפשי. תלונותיך יכולות להיות מהתקפי פאניקה.

חשוב להביא את כל החומר לידיעת רופא/ת המשפחה שת/יעשה סינטזה של כל המידע הרפואי על מנת להמשיך את הבירור לפי הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו