מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעה מטרידהמיכאל06/06/2009
יש לי תופעה שחוזרת על עצמה למיטב זכרוני מזה זמן לא קצר בהפוגות שונות.
זה מתחיל בהרגשה שאני מידי כמה שניות מרגיש קצת לא מיוצב, כאילו אני על מזח או משהו דמוי חוסר יציבות, אבל שוב בא והולך אחת לכמה שניות.
לאחר מספר דקות, מתלווה לזה הרגשה של חולשה ותשישות (בעיקר בגפיים עליונים ותחתונים), לכך מצטרף לרוב שיעול שמתחיל ונמשך עד חצי שעה במהלכו הרגשה כאילו אני רוצה להוציא משהו מהלוע, לפעמים הרגשה של משהו תקוע כאילו רוצה לצאת אבל נתקע שוב בגרון (כמו ליחה מאוד צמיגה), לשיעול מתלווה עייפות בעיניים ודמעת די רבה.
לאחר שעובר השיעול אני מרגיש עייפות גדולה כאילו לא ישנתי כמה ימים.
לרוב מתלווה לכך תופעה של כאילו אני/מערכת העצבים מגורה ביתר כאילו אני לא נינוח ועצבני.
התופעה יכולה להופיע בכל שעות היום ויכולה להימשך בין שעה-שעתיים ל5-6 שעות.
כמו-כן התופעה יכולה לחזור אחד למספר ימים.
רופא המשפחה ביצע ביקות שיגרה מספר פעמים (ספירת דם, שקיעת דם, B12, ברזל, תריס, חומצה פולית וכו') ללא מימצאים חריגים.
כמו-כן לפני כ-3 שנים בעקבות פסיקולציות (מקווה שרשמתי נכון),היית בביקורת קרדיולוג במהלכו ביצעתי אקו ובדיקה במאמ - אקג - בבדיקות לא נמצא שום דבר חריג פרט לכושר גופני מאוד ירוד.
רציתי לדעת:
-> מה יכולה להיות התופעה הנ"ל והאם היא מרמזת על מחלה משמעותית ?
-> אילו בדיקות נוספות / בירור נוסף היית ממליץ לבצע ולמה ?
-> האם נראה שיש קשר בין כל התופעות שציינתי ?
אני מבקש יעוץ נוסף מאחר והתופעה מטרידה מאוד ומאוד מפחידה כשמתרחשת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/06/2009אני מניח שנוירולוג בדק אותך, אם לא אז כדאי להבדק ע"י נוירולוג. סבירות רבה שהוא לא ימצא כלום אבל כדאי לעבור גם בדיקה זו. בסה"כ התלונות שתארת אינן מגדירות מצב עם חשד ברור למחלה. גם חרדה יכולה לגרום מצב כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו ...
מיכאל07/06/2009הרבה העלו את האפשרות שמדובר בחרדה.
רציתי לדעת, האם תיתכן חרדה מבלי להרגיש אותה נפשית ? ז"א האם מבלי להרגיש חרד ומוטרד באופן קיצוני ?
האם יתכן כי יהיו תסמינים כאלה של חרדה גם מבלי להרגיש משהו מנטלי או נפשי לפני כן, הכוונה האם יתכן שזה יקרה ללא טריגר כלשהוא לפני כן ?
האם תרופות כציפרלקס ודומיו יכולים לטפל בתסמינים הללו וכמה זמן עלי ליטול אותם כדי שאפשר יהיה להחליט כי הם אכן מועילים וזו הסיבה לתחושות ?
(רציתי לציין בנוסף כי אני די פרפקציוניסט, אני די מתעצבן כשדברים לא הולכים כמו שהם אמורים, משתדל מאוד להצליח במה שאני עושה, אולי מעט חושש מדברים לא צפויים ומאפשרות של כשלון, אני חושב שאני מתרגז לעתים קרובות - האם הנ"ל תומך באבחנה כי מדובר בחרדה ???)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי07/06/2009ציפרלקס עשוי לעזור. יש לחכות כחודש להערכת השפעתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)