מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלבקת חוגרת ילדה בת 6ריקי09/06/2009
שלום רב! ביתי קיבלה אבעבועות רוח בצורה מאוד קשה בגיל 3 ,יומיים אחרי שחוסנה נגד המחלה כבר פיתחה פריחה (כנראה שכבר הייתה בדגירה כשקיבלה את החיסון וזה רק החמיר את המחלה)
היום בגיל 6 רוב ילדי הגן שלה חולים במחלה . לפני כשבוע התלוננה על כאבים ברגלים באזור המחבר את כף הרגל לרגל ואחרי 3 ימים פיתחה פריחה שנראתה כמו חררה. הלכתי לרופאת משפחה וזו איבחנה אלרגיה. למחרת הפריחה התפשטה לכל הגוף פרט לאזור הפנים והצוואר(אפילו בטוסיק ובאיבר מין) הלכתי היום לרופא עור וזה טוען שזה אבעבועות - אני הייתי בהלם הרי כבר עברה את המחלה!!! הוא התעקש ונתן סירופ זוברקס 20 CC ארבע פעמים ביום כלומר 80 CC ביום. בדקתי באינטרנט והבנתי שזו שלבקת חוזרת אך מצאתי מידע רק לגבי מבוגרים.
אציין שבתקופה האחרונה החלה לקבל לורסטין (אנטי היסטמין) בגלל אלרגיה חמורה וכבר חצי שנה מקבלת טיפות סטראודים שונות בעיניים.
שאלותיי: 1. האם אחותה י(3חודש) יכולה להדבק?היא רק יונקת ונראה לי שאני כבר עברתי את המחלה בילדות מאחר שלא נדבקתי כששתי בנותיי חלו במחלה.
2. מהם הנזקים שיכולה לעשות שלבקת חוגרת בילדים? האם גם אצלהם יכולים להשאר כאבים לתקופה ארוכה?
3.האם מינון התרופה הגיוני? בעצם יוצא שמתחילה לקחת את התרופה ביום הרביעי לפריחה האם עדיין יש לזה אפקט או שכבר מיותר לקחת?
תודה מקרב לב ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי10/06/2009אם מדובר בתפרחת מפושטת בגוף זה אבעבועות ולא שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר). בגיל 3 חודשים עדיין התינוק מחוסן מנוגדני אם. די לא שגרתי שהבת חלתה למרות שחוסנה בעבר. אם אכן מדובר באבעבועות הסיכון לנזקים מינימלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)