חשש מ-ALS

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש מ-ALS
    נועה
    22/08/2007

שלום

אני רוצה לשאול שאלה קצת מוזרה, אני בן 32 וכסר די הרבה זמו שאני מרגיש שכל מיני שרירים בגוף כאילו קופצים, למעשה זו קפיצה חד-פעמית כזאת (שריר מסויים קופץ פעם אחת ולאחר זמן מה שריר אחר...)

הקפיצות האלו התחילו לפני מספר שנים שאז התחלתי לקרא על מחלת ALS וכנראה שזה נבע כתוצאה מחרדה.

לאחר מכן היתה תקופה יחסית שקטה (אני לא יודע אם היו קפיצות ולא שמתי לב, או שלא היו בכלל...) ולאחרונה אני שוב שם לב לתופעה הזאת, בנוסף אני מרגיש גם כאבים בשרירי גפיים, ולפעמים כם זרמים חמים ברגליים)

האם מה שתיארתי זה אכן פסיקולציות? ואם כן האם זה מעיד על משהו מסוכן? ALS?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש מ-ALS

הוספת תגובה

• לחושש מ-ALS

ד''ר אביבית גולן כהן
    22/08/2007

מן התאור שבשאלתך עולים מספר סימנים אשר אינם מתאימים לאבחנה של ALS:
    1. מחלה ה- ALS פוגעת בתאי העצב המוטוריים ההיקפיים שבאמצעותם מפקח המוח על הפעלתם של מרבית השרירים הרצוניים בגוף. לכן הפגיעה יכולה להיות רק בתנועה ולעולם לא בתחושה.
    תלונות כמו כאבים או תחושה של זרמים חמים לא מתאימות ל-ALS.
    2. אתה צעיר מידי למחלה: הגיל השכיח להופעת המחלה הינו 65-45, כאשר יש דיווחים על אנשים מבוגרים יותר ואף צעירים יותר (אם כי אלו מקרים נדירים).
    3. למחלה אופי של התקדמות איטית והדרגתית , תמיד בכוון של החמרה. במקרה שלך מדובר בתלונות הבאות וחולפות לסירוגין ולכן לא סביר שקשור עם ALS.

בכל מקרה, אם עדיין אתה חושש, כדאי שתוועץ ברופא המשפחה שלך ואולי תחליטו יחד על צורך בברור מעמיק יותר.

בברכת בריאות
    דר' אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו