מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראשנורית20/06/2009
יותר מחודש אני סובלת מכאבי ראש יומיומיים. רופא המשפחה חשד בהתחלה שיש לי סיסנוסיטיס (עקב סימנים נוספים כגון: נזלת אלרגית ממושכת ..) ונתן לי אוגמנטין ל-10 ימים. לאחר 3 ימים התחילו לי כאבי הראש שמלווים אותי עד עכשיו כבר חודש וחצי. כאבי הראש הם נסבלים גם ללא כדורים אך הם מעיקים ומציקים.
בדיקות הדם שעשיתי יצאו תקינות והייתי אצל נוירולוג שטען שזה כאב ראש ללא סיבה מיוחדת (הוא אמר משהו באנגלית שלא כ"כ הבנתי tension headache-). ונתן לי לקחת כדורים (אלטרולט) כל לילה לפני השינה. קראתי את התווית שעל הכדורים וראיתי שכתוב שם: למניעת דיכאון ולטיפול בבריחת שתן בלילה (מה הקשר?) והחלטתי בינתיים לא לקחת אותם.
בנוסף לכאבי הראש יש רק עוד תסמין אחד והוא תחושת חום חיצונית בכל הראש (עיניים, מצח, צוואר, אוזניים וכו'..) ללא חום נמדד.
גם רופא אא"ג שבדק אותי אמר שהכל תקין.
מה זה יכול להיות? אני כבר לא יכולה לסבול את הלחץ הזה והכאבים מלחיצים אותי ומונעים ממני לתפקד בבית עם הילדים שלי. אני כל הזמן בחששות.
אנא עזרו לי. למי אני צריכה עוד לפנות? (יש לי תור לרופא עיניים בעוד כ- 3 שבועות).
HELP
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי20/06/2009חסרים לי הרבה פרטים אנמנסטיים כדי להעריך מה אופי הכאבים שלך. האם הם מופיעים גם בשינה? האם הם תמיד במקום אחד? מה האופי שלהם? מה המיקום? האם במהלך החודש הכאבים הוחמרו? האם יש בחילות או הקאות? TENSION HEADACHE הינו הכאב השכיח, נגרם ממתח שרירים, בד"כ בחלק אחורי יותר בראש דו צדדי. מתח שרירים מגיב טוב לטיפול באלטרול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופסור הנכבד
נורית21/06/2009לפרופסור שלום!
תודה רבה על התגובה המהירה והנה הפרטים הנוספים שביקשת.
הכאבים מורגשים בעיקר לאורך כל שעות היום כאשר פעם יותר ופעם פחות כואב. בהתחלה (לפני כחודש וחצי) הכאבים היו ממוקדים בעיקר במצח ומעל המצח. בשבועיים האחרונים הכאב עבר לצד האחורי שמאלי של הראש עם הקרנה לצד הראש השמאלי. אינני מרגישה כאבים חריגים בזמן השינה ואני יכולה "לסבול" את הכאבים ללא טיפול אך עדיין הם מציקים לי מאוד.
סף הכאב יורד כאשר אני נשכבת במיטה ועולה כאשר אני קמה, גם כאשר אני צועדת, אני חשה את הכאבים חזק יותר.
הכאבים לא הוחמרו במהלך החודש. אין לי בחילות ולא הקאות. אני חשה איזשהו מתח באיזור הצוואר ולעתים כשאני מנסה לסובב את הראש אני שומעת ומרגישה "טיקים" קטנים (אבל לא כל הזמן). דבר נוסף הוא תחושת ה"חום" המוזרה בראש (עיניים, מצח, אוזניים וכו'..(ללא חום נמדד).
אשמח אם תשיב לי ותרגיע את חששותיי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/06/2009על פניו נשמע שהכאב נובע מהצוואר. לא רואה סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)