בלות תריס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלות תריס
    רינת
    23/08/2007

שלום לפני כחודשיים אחרי שעשיתי בדיקות דם יצא שייש לי תת פעילות בבלוטת תריס ורופא המשפחה המליץ לי לקחת תרופה שנקראת אלטרוקסין טבילה אחת ביום . קרוב לחודשיים אני משתמשת בה ועדיין לא רואה תוצאות לציין שאני אחרי לידה 7 חודשים .
    האם אני צריכה לקחת יותר מטבילה אחת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלות תריס

הוספת תגובה

• בלוטת התריס

ד''ר גרי בלומברג
    23/08/2007

שלום, רינת

חסרים פרטים במכתבך.

האם היו לך תלונות או שבדיקת הדם נעשו ללא קשר לתלונות? מה הן התלונות, אם היו?

שאת אומרת שאצ לא רואה תוצאות מה כוונתך? שהתלונות לא חלפו? או שאין שינוי בבדיקות הדם?
    כמה היה הערכים לפני הטיפול ואחרי תחילת הטיפול?

יכול להיות קשר ללידה - האם הינקת או ניסית להניק?

תעני ואני יכולה לתת לה תשובה יותר מדויקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות

רינת
    23/08/2007

שלום לך ותודה על התשובה המהירה
    בקשר לתלונות הייתי מרגישה קצת סחרחורת ובעלי תמיד מתעקש שאני אלך לרופא וכשהלכתי נתן לי לעשות בדיקת דם שיצא בה שערכי בלוטת התריס נמוכות כנראה כי הוא אמר לי שיש לי תת פעילות אבל לא זוכרת את הערכים.
    מבחינת הכוונה שאני לא רואה תוצאות כי לפני שלקחתי את הגלולות ניסיתי משהו כמו חודש וחצי לעשות דיאטה קשה ולא ירדתי גרם ועל זה הרופא אומר שגם כן יש קשר .
    אני רוצה לציין שבילד הראשון אחרי הלידה גם היה לי אותו דבר אבל כשהפנה אותי למומחה הוא אמר שצריך לחכות עד 6 חודשים אחרי לידה ואז לראות ואכן יצא שזה רק מלידה אבל הפעם אני לא יודעת למה לא שלח אותי למומחה למרות שציינתי את זה ועד עכשיו אני תקועה 7 חודשים באותו משקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת התריס, המשך

ד''ר גרי בלומברג
    23/08/2007

היי, רינת

התלונות שציינת אינן מתאימות רק לתת פעילות של בלוטת התריס. סימנים יותר ספיציפיים הן וסת חזק מהרגיל, דופק איטי, נטייה לעצירות, אי סבילות לקור ואחרים. הקושי בלרדת במשקל קשור אבל גם למצבים אחרים.

יש מצבים שבלוטת התריס יוצאת מאיזון לכמה חודשים וחוזרת לאיזון. יכול לקרות לאחר לידה כמו בלידה הראשונה שלך.

לכן חשוב לברר את בדיקות הדם. האם חזרת על תפקודי בלוטת התריס כחודש וחצי-חודשיים לאחר תחלית האלטרוקסין? האם היה שיפור?

בדיקות דם עדכניות יגידו לנו מה מצב בלוטת התריס והאם צריך לשנות טיפול. רופא/ת משפחה יכול/ה להגיד לך איך להמשיך - לאו דווקא צריך מומחה באנדוקרינולוגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו