מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקס לחרדה מתמשכתאופיר29/06/2009
שלום אני בן 27 וכבר מספר שנים מרגיש רע: עייפות,חוסר אנרגיה,מחנק פנימי,מחשבות מטרידות
וחוסר שקט תמידי.
לאחר ביצוע בדיקות דם,לחץ דם,וא.ק.ג שיצאו תקינות בהחלט איבחן אותי הרופא כסובל מחרדה מתמשכת והתקפי חרדה והמליץ על התרופה ציפרלקס 10 מ"ג.
את התרופה לקחתי במשך חודשיים ללא שיפור מספק ומורגש.
חזרתי לרופא והוא העלה לי את המינון ל-20 מ"ג אותו אני לוקח כבר חודש שוב ללא שיפור מספק ויציב.איני מרגיש טוב בשורה התחתונה.
הרופא אומר שעלי להתמיד עם התרופה לפחות 3 חודשים ולא להרים ידיים אחרי חודש כי לוקח זמן לתרופה להשפיע בפרט שמדובר במצב חרדתי מתמשך זמן כה רב.
בפורומים השונים קראתי שהשפעת SSRI ניכרת לאחר 2-4 שבועות ולא חודשים ונראה לי השרופא מנסה קצת למרוח אותי כי פשוט אין לו חלופות אחרות.
אשמח לשמוע תגובה.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה ....
מיכאל29/06/2009גם לי יש הרגשות כאלה הרבה זמן יחסית.
זה כולל לעתים קרובות הרגשה של חולשה כאילו אתה בובה על חוט ששיחררו לה את החוטים.
חולשה בגפיים, איזור מרפקים ומטה ואזור בירכיים ומטה.
עיניים עייפות כאילו לא ישנתי ימים ולפעמים עם הרגשה שכאילו רוצות להיעצם, אני מרטיב את העיניים לפעמים כאילו יש לי הרגשה שזה יעורר אותן, אך ללא השפעה ניכרת.
לעתים מחשבות על מהות האדם, כשאני שומע על אנשים שחלו או נפטרו בצורה פתאומית אני מדמיין מה קרה להם בשעות האחרונות, איך הרגישו לפני הארוע וכד', מחשבות שלא מעודדות אותי ומטרידות אותי.
שתבין, יש לי עבודה, אני נהנה עם חברים בעבודה, צוחק ומחייך, יש לי משפחה וילדה קטנה ועדיין לפעמים אני כלוא ומתעסק בזה.
בנוסף, אומנם התחושות האלה כמעט יומיומיות אבל יש פעמים שזה משתנה מהרגשה טובה ומשהו כמו מה כבר יכול להיות לבין המצב שתיארתי.
בנוסף, נראה לי שאני די מתעצבן בקלות, בתור אדם די פרפקציוניסט, יש לי בעיה עם דברים שלא עובדים לפי התכנון או דברים שלא מסתדרים בדיוק כמו שצריך - הבעיה היא שזה גורם לי להתעצבן עליהם, לעיתים לדקות קצרות ולעיתים לשעות.
אני מחפש תשובות לכל סימפטום שיש לי ואני מרגיש ובמקביל אומנם לא הולך לרופאים הרבה אך כשהולך רובם מעלים את האפשרות לדכאון / חרדה - אפילו שאם תשאל אותי אני לא מרגיש אותם.
גם אני ניסיתי ציפרלקס למשך חודשיים, קשה לי לומר אם היה שיפור (היום בדיעבד אני חושב שאולי כן לקראת סוף התקופה, אבל קשה לי לדעת אם זה היה מקרי או בגלל התרופה) - בעצם הפסקתי לקחת אותה מאחר ומחירה גבוה.
כיום שוקל שוב לפנות לרופא המשפחה ולבקש להתחיל איתה שוב לניסיון.
אני מזדהה מאוד עם תחושותיך - האם הסימפטומים שתיארתי מופיעים גם אצלך ?
ולרופא - מה דעתך על כך ? מה אתה מציע ? איזה רופא לראות ? אילו בדיקות כדאי בכל זאת לעשות ע"מ לשלול בעיה אורגנית לחלוטין כך שיהיה ניתן לקבוע בסבירות גבוהה מאוד שזו רכן הבעיה ? (חרדה / דכאון).
רפואה שלמה לכולנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה
ד''ר גרי בלומברג29/06/2009שלום, אני
התלונות שלך אכן מתאימות לחרדה ו/או דיכאון. אם ציפרהלקס עזר בעבר כדאי לחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מתמשכת
ד''ר גרי בלומברג29/06/2009שלום, אופיר
אכן מקובל שתרופה ממשפחת ה SSRI אמורה לעבוד מהר יותר מאשר 3 חודשים.
אם אתה באמת לא מרגיש שום שיפור - יש לנסות תרופה אנטי-חרדתית אחרת. אם רופא המשפחה לא בקיא ניתן לפנות לפסיכיאטר או לרופא/ת משפחה עם ידע בדבר. אם יש שיפור עם עליית המינון אולי כדאי להוסיף תרופה שנייה - אבל עדיף בעצת פסיכיאטר.
לא להתיאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)