מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי שרירי מהליפיטור???שאלה01/07/2009
שנים שסבלתי מכלורסטרול גבוה. קיבלתי סימבסטטין ופרבסטטין וזה גרם לי לכאבי שרירים עזים. הפסיקו לי- כאבי הגוף חדלו מלכאוב. הרופא החליף לי לליפיטור 10 מ"ג, סוף סוף נהייתי מאוזנת, אני לוקחת כחודשיים.אך לעומת זאת (איני יודעת אם זאת הסיבה) התחלתי לסבול מכאבי גב, כאבים בפרקי הגפיים, בזמן הקימה בבוקר מרגישה שהגוף כבד, והשרירים נוקשים וכואבים, אחרי הרבה זמן זה משתחרר. האם זה מהליפיטור??? אם כן, מדוע הכדורים להורדת כלורסטרול חייבים לגרום לכאבי שרירים ואיזה כדור קיים היום בשוק שלא גורם לכאבים???? .
שאלה נוספת: לפני שנה בעלי חלה בדלקת ריאות, אושפז, ומאז הפסיק לעשן. עד אז היה מעשן כבד כ-40 שנה. הסיגריות ממש דוחות אותו בזכות כדור זיבאן שגרם לו להפסיק לעשן. עשו לו לפני שבוע סיטי ריאות ומצאו שני קשריות אחד 5 מ"מ והשני 4 מ"מ. מה זה אומר?????? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים מליפיטור
ד''ר אביבית גולן כהן04/07/2009שרית שלום
הליפיטור הוא אחד מבני משפחת התרופות המכונה "סטטינים" . במשפחה זאת כלולים גם הסימבסטטין הפרבסטטין ואחרים. בעקרון כל אחד מבני המשפחה הזאת יכול לגרום לכאבי שרירים בחלק מהאנשים. נכון ,שלרב ליפיטור גורם כאבי שרירים בשכיחות נמוכה יותר, אך יש מספיק אנשים הסובלים ממנו.
קשה לחזות מראש איזה מבני משפחת התרופות הזאת יגרום כאבי שרירים ומי יהיה זה שיסבול מהשפעות הלוואי ולכן אנחנו מנסים בכל פעם תרופה אחרת כדי לבדוק אם היא תתאים.
בהקשר זה אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא המשפחה אם כדאי לתת צ'אנס נוסף לתרופה ממשפחת ה"סטטינים" או לנסות להשקיע עוד יותר בשינוי אורחות חיים או לנסות תרופה מקבוצה טיפולית אחרת.
לגבי הממצאים שנמצאו בהדמייה של בעלך- ממצאים כאלו שכיחים בבדיקות הדמיה ולרב הם חסרי חשיבות, אך כדי להיות בטוחים ( במיוחד כאשר ברקע קיים העישון כגורם סיכון) כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה כי הוא יודע איך לקשר בין התלונות והממצאים ולפי זה להחליט מה חשיבותם.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)