אפטות בגרון (?)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפטות בגרון (?)
    יערה
    15/07/2009

לרופאי הפורום שלום,

לפני כעשרה סבלתי שלושה ימים מחום, כאבי גרון, אוזניים, נזלת ושלושה פצעי אפטה על הלשון. פניתי לרופא המשפחה והוא אמר שמדובר בדלקת גרון ויראלית שתעבור לבד.

ביום ראשון האחרון, החל לכאוב לי שוב הגרון. הסתכלתי במראה וראיתי בצד שמאל ליד הענבל, שני פצעים לבנים צמודים זה לזה (אפטות?). הכאב מקשה עליי בשתיה ואכילה. וכן היום החלה צרידות קלה on and off.

בשיטוטי באינטרט ראיתי תמונה שמדגימה את הפצעים שיש לי רק שלי יש שני פצעים בצד שמאל בלבד, ולא בכל הגרון כמו שנראה בתמונה.

לא יודעת אם זה קשור. אך אני צמחונית (בבדיקות דם האחרונות לא נמצאו חוסרים). בנוסף לזה אני סטודנטית וכרגע בתקופת מבחנים מאוד עמוסה ולחוצה.

לא יודעת אם זה קשור. אך אני צמחונית (בבדיקות דם האחרונות לא נמצאו חוסרים). בנוסף לזה אני סטודנטית וכרגע בתקופת מבחנים מאוד עמוסה ולחוצה.

רציתי לדעת האם זה נראה כמו אפטה? ממה זה נגרם? אייך אפשר לרפא את זה? תוך כמה זמן זה יעבור? והאם יש טעם בכלל לפנות לרופא?
    אני רוצה להוסיף שלעיתים אני סובלת מאפטות, אך מעולם לא סבלתי מאפטות בגרון.

תודה רבה ושבוע טוב יערה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפטות בגרון (?)

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    15/07/2009

בתמונה שצרפת אכן אפטות. כנראה גם לך אפטות בגרון. אם היה לך חום קודם אכן נשמע כמחלה וירלית. יתכן אף שהיה מדובר בוירוס ההרפס. בכל מקרה כרגע חוץ מלהמתין בסבלנות להחלמה אין צורך ותועלת בטיפול כלשהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

יערה
    22/07/2009

ראשית תודה על התשובה הקודמת....

היום לאחר כמעט שבועיים מאז שהאפטות הופיעו, עדיין קיימת צרידות ON AND OFF, וכאב גרון קל. המקום עם האפטות כבר אינו כואב כמעט. בהסתכלות במראה (עם כל המגבלות), זה נראה כאילו האפטות "צנחו" (קשה יותר לראות אותן), ומסביבן יש מעגל אדום (נראה כמו חומה עגולה שמסתירה את האפטות).

מכיוון שהיו לי אפטות בעבר, ומעולם זה לא היה נראה כך:
    האם זהו מהלך תקין של החלמה? מומלץ בכלל לפנות לרופא משפחה (או שזה בזבוז הזמן שלו, וזה יעבור לבד).

שוב תודה רבה ומצטערת על ריבוי השאלות,
    אנ יודעת שאפטות הן פצעים לא מזיקים, אך בשביל פצע לא מזיק, הן מפיקות כאב רב- ואינני רוצה שזה יחזור, בייחוד עכשיו בתקופת המבחנים.
    שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    23/07/2009

התיאור שלך מתאים לתהליך החלמה. אם הצרידות תמשך לפנות למומחה אא"ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו