מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דם סמויחנן26/07/2009
שלום .
עברתי לפני כחצי שנה בדיקת גסטרו ונמצא פוליפ שהיה שפיר .
אני כל תקופה עושה בדיקת דם סמוי ולאחרונה הודיעו לי כי בגלל שעשיתי בדיקת גסטרו אין צורך לבצע בדיקת דם סמוי במשך 3 שנים .
שאלתי האם להתעקש ולעשות דם סמוי כפי שעשיתי כל שנה במיוחד בגלל הפוליפ שנמצא וגם בבדיקה שעשיתי לפני 8 שנים מצאו פוליפ שהיש שפיר .
עוד אני רוצה לציין כי לפני כשלושה חודשים נמצא אצלי נקודת חן שהייתה מלנומה ובכריתה רחבה הכול היה תקין , האם זה לא מכניס אותי למסגרת הבדיקות של דם סמוי פעם בשנה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם סמוי
ד''ר אביבית גולן כהן26/07/2009צבי שלום
בדיקת דם סמוי מומלצת כבדיקת סקירה למצבי דימום סמוי ממערכת העיכול העליונה והתחתונה. רמת הדיוק של בדיקה זאת בינונית.
במצבים בהם יש גורמי סיכון ( כמו היסטוריה של פוליפ ) , בגיל מעל 50 שנה וכאשר יש סיפור משפחתי מכוון רוצים מרבית המומחים לבצע בדיקות מדויקות יותר כמו קולונוסקופיה.
כאשר בחורים לבצע קולונוסקופיה הבדיקה גם מדויקת יותר וגם מחייבת תדירות בדיקה נמוכה יותר.
ממליצה לך להתייץ עם מומחה גסטרו אשר יחשב את קבוצת הסיכון אליה אתה שייך ולפי זה יתווה המלצות רלוונטיות לבדיקות סקר.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)