מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעה משונה שקרתה לי הערב ...מיכאל29/07/2009
לילה טוב,
הערב קמתי לאחר שישנתי כשעתיים והלכתי לשירותים עם שלשול, כאשר לאחר כמה דקות הרגשתי מעין דקירות בשתי הידיים (לכל אורך הידיים) דקירות שהורגשו גם בתוך הפה, הלוע והפנים.
במקביל החלה זיעה קרה לכסות את פניי ופלג הגוף העליון.
כמובן שמאוד נבהלתי מהתופעה ולאחר כמה דקות הרגשתי שהדקירות מתחילות מעט להיעלם כאשר אני עוד מרגיש אותן מעט בלוע ובאיזור האף.
כמו-כן הזעתי מאוד ולאחר מספר דקות גם ההזעה חלפה.
(את האמת, בדקתי גם דופק אך היה קשה לי להרגיש אותו בזמן התופעה, אך הוא היה לא מהיר בכלל).
כרקע חשוב לי לציין כי היום לקחתי את הכדור השלישי של הסרנדה שנתן לי רופא המשפחה, כאשר מאז נטילת התרופה יש לי תופעות של עייפות רבה, בחילות קטנות והכי משונה, נטיה של הלסתות להיסגר והיום הצטרף מעט כאב ראש במהלך היום.
האם נראה שיש קשר בין מה שחוויתי לבין התרופה הזו שאני לוקח ?
האם התופעות שחוויתי מצביעות על משהו מסוכן או משהו שחייב בירור ? (קשור ללב ?)
מה בעצם יכול להיות ההסבר למה שקרה לי הערב וכיצד להתייחס לכך ?
האם התופעות שציינתי עופייניות לכדור ? בעיקר התופעה עם הלסתות ? והאם אלו סיבות מספיקות כדי להפסיק את הנטילה ?
אני מאוד מעריך את התייחסותכם מאחר ונבהלתי מהתופעה שקרתה לי וגרמה לי לדאגה רבה.
(כרגע, לאחר כ-20 דקות תחושות הדקירה כמעט ולא מורגשות ורק באזור הלשון והאף טיפה, הזעה אין, הופיע שוב כאב ראש לא חזק ולא רציף ועייפות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר קטנטן ....
מיכאל29/07/2009עוד דבר קטנטן, קיבלתי מהרופא גם קלונקס, מאחר ולפני כשבועיים התעוררתי בלילה עם הרגשה לא טובה, חולשה, סחרחורות וזיעה קרה למשך כ-10 דקות ולאחריה עייפות רבה - כאשר הוא אמר לי שבפעם הבאה שזה קורה, לקחת חצי כדור מתחת ללשון.
לא עשיתי זאת עכשיו מאחר ופחדתי כי זה לא המקרה בו צריך לקחת את הכדור הזה.
האם טעיתי והייתי כן צריך לנסות אותו ? האם עדיין כדי לקחת אותו עכשיו ?
תודה על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי30/07/2009אם לא היו לחצים בחזה פחות סביר שהיתה בעית לב. לכדור שהתחלת עלולות להיות תופעות לוואי ואולי מה שחוית זה חלק מהן. הבעיה בלסתות לא מוכרת ברשימת תופעות הלוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)