סרנדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרנדה
    חנן
    10/08/2009

שלום

לפני 14 יום בדיוק התחלתי לקחת כדור סרנדה אחד בכל בוקר בשל תופעות שיוחסו למתח וחרדה.

בימים הראשונים היו לי תופעות שכנראה הן תופעות הלוואי של הכדור שלאחריו התמתנו (בחילה, לחץ לסגירת לסתות, יובש בפה).

היום לאחר שבועיים בדיוק קשה לי להצביע על שיפור משמעותי, או שיפור דרמטי שאני יכול לייחס לכדור ולכן רציתי לשאול:

* אחרי כמה זמן של לקיחת הכדור אפשר להבחין בשיפור מורגש והחלטי ?
    * האם יש מקום ליעוץ עם הרופא לגבי הגדלת המינון ? ואם כן אחרי כמה זמן ?
    * האם לכשאגדיל את המינון אסבול שוב מתופעות הלוואי ?
    * כיצד בכלל ניתן לדעת אם הכדור יעיל ועוזר או שיש להחליפו ?
    * האם יתכן גם לאחר 14 יום שאני עדיין מרגיש עייפות ?

תודה על חוות הדעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרנדה

הוספת תגובה

• סרנדה

ד''ר אביבית גולן כהן
    10/08/2009

חנן שלום
    התרופה סרנדה צפויה להתחיל את השפעתה כ-3 שבועות מתחילת הטיפול ולעיתים זה אף לוקח קצת יותר זמן. מרבית האנשים מתחילים להרגיש את השפעתה רק בשבוע הרביעי או החמישי כאשר השינוי מעט יותר משמעותי, אך הבדיקה אם הכדור הועיל נעשית רק לאחר 8-6 שבועות כי רק אז מגיע רצף של כמה ימים "טובים" בלי חרדה.
    לגבי מינון הטיפול- לעיתים אכן נדרש מינון גדול אך ההחלטה על כך צריכה להמתין עד שתמוצה ההשפעה של המינון הנוכחי ( כאמור 6-8 שבועות ).
    עם העלאת המינון צפויות לחזור תופעות הלוואי אך בד"כ עוצמתן פחותה משמעותית.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו