ויטמין B12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמין B12
    דני
    02/09/2007

שלום
    לפני כמה שנים היה לי חוסר ויטמין B12. (אני בגיל כמעט 45)
    לקחתי כדורי מציצה מתחת ללשון וזה עלה ל 350 בערך. אחר כך במשך הזמן הפסקתי לקחת.
    עכשיו זה 286.
    מצד אחד רופא אחד אמר לי שעלי להמשיך לקחת לפחות פעם ביומיים כל החיים.
    רופא אחר אמר לי להפסיק בנתיים עד בדיקה הבאה בעוד 3 חודשים.
    מה דעתך?
    ברצוני לציין שיש לי סוכרת מבוגרים שמאוזנת לרוב על ידי דיאטה( כרגע יש עליה בסוכר ל 180 ).
    דבר שני ,בזמן האחרון אני רואה שלג בעיניים ( אני רואה כבר שנים אבל בזמן האחרון יותר קצת)
    האם יכול להיות לזה קשר ל B12.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין B12

הוספת תגובה

• ויטמין B12

ד''ר גרי בלומברג
    02/09/2007

דני, שלום

בדיקת הדם שבודקת רמות ויטמין B12 בגוף אינה מדויקת ובתוך אנשים שיש חוסר מעבדתי רק לחלק יש באמת חוסר. אבל היות וויטמין B12 ברמות גבוהות מהצורך בגוף מופרש בשתן, הטיפול לרוב לא מזיק. לכן נהוג לתת תוספת אם הבדיקה מראה על חוסר.

האם אתה צמחוני? או לא אוכל הרבה בשר? ויטמין B12 נמצא רק בחי ולא בצומח.

תרופה אחת לסוכרת - METFORMIN - יכול לגרום לחוסר ויטמין B12. אולי קיבלת בעבר?

באופן כללי, לשני הרופאים שהתיעצת איתם יש גישה מקובלת. הייתי ממליצה אני לבדוק לאחר 3 חודשים על מנת לראות אם יש ירידה או לאו. ואם יש, לקחת.

ה"שלג" בעיניים לא מוכר לי כסימן לחוסר ויטמין B12. אבל יכול להיות קשור לסוכרת וכדאי לך להיבדק עי רופא/ת עיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בעניין B12

דני
    04/09/2007

תודה על תשובתך.
    אני לא צמחוני.
    כשלקחתי כדורים B12 בבליעה זה לא העלה את הרמה.
    מכאן הסיקה הרופאה שהבעייה היא בספיגה של הקיבה את הויטמין הנ"ל.
    אכן כשלקיתי בזמנו כדורי מציצה הרמה עלתה על 350 בערך.
    בזמן האחרון הפסקתי לקחת.
    כרגע הרמה 286.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בעניין B12

ד''ר גרי בלומברג
    04/09/2007

שלום

לא ציינת האם היה המוגלובין נמוך או כדוריות אדומות גדולות (בדיקה בספירת דם בשם MCV מעל 100). אם לא תקינים חשוב יותר לטפל ולעקוב.

אם כדורי המציצה עזרו הייתי ממשיכה איתם. אפשר כל יום למשך כמה חודשים למילוי מאגרים או לקחת פעם-פעמיים בשבוע באופן קבוע. מה שנוח לך. הייתי עושה בדיקות B12 וספירת דם כל חצי שנה עד שנה למעקב.

תחליט יחד עם רופא/ת המשפחה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו