מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר שפעתאריק14/08/2009
שלום רב,
אני לאחר שפעת החזירים,ולאחר שהדבקתי את המשפחה שלי כאשר האחיין קיבל
את זה כדלקת ראות ומצבו משתפר.ההורים חוששים שחס וחלילה עדיין אפשר
להדביק כי נשאר שיעול ואת האחיין שעדיין לא אחלים לגמרי.ובנוסף בעקבות
החדשות שאמרו בתקשורת על אותו בנאדם ראשון שנפטר מהמחלה .יצא ממנה.
ונפתר מסיבוך,זה לא היה מובן.האם יש סכנה עדיין לאחר ההחלמה מהשפעת?
בתודה
ראם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי14/08/2009החולה בשפעת מדבק רק בימים הראשונים כאשר הוא עם חום גבוה. כאשר המחלה בהבראה ההדבקה נפסקת. במרבית המקרים לשפעת החזירים אין סיבוכים מיוחדים. במקרים שיש, הסיבוכים על פי רוב מידיים אולם תאורטית יתכנו סיבוכים מאוחרים יותר הנגרמים מתגובה חיסונית של הגוף בעקבות החשיפה לוירוס. אגב, סיבוכים כאלה קורים כמעט מכל וירוס שהוא ולא רק מוירוס השפעת, אלא שרק וירוס השפעת נכנס לתודעת הציבור עקב ההד התקשורתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
אריק14/08/2009תודה ד"ר על התגובה,
אני עם שבוע ללא חום,רק שיעול,ואתמול החל לרדת לי נזלת ואפצי ללא הפסקה.
החל היום חום מהבוקר 37.8 ולאחר מכן עומד על 37.5 ,המחלה היתה לי במשך שבועיים וחצי.
כאשר ביום שבת שעברה הגיע לחום של 39.2 והקאות.האם עדיין לא עברתי את המחלה ויכול להיות סיבוכים חס וחלילה? ההורים שלי חושדים שנדבקתי שוב פעם או שלא עבר לי ואומרים לי לראות כל דבר חשוד ,בגלל שהתקשורת מנפחת דברים בייחוד על אנשים בריאים ובכל זאת קוראים להם כל מיני דברים בין אם זה הלב ודברים אחרים שלא נדע.
יכול להיות השיעול נזלת והחום המעט כדבר שבא אחרי המחלה?
בתודה
ראם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי16/08/2009האם אובחן אצלך שפעת חזירים באופן מוכח מעבדתית?במידה ואכן כן, הרי שהתחדשות החום עלולה להיות מסיבות שונות. היא עלולה להיות לא קשורה לשפעת בכלל ואולי נדבקת בעוד משהו. אם היא קשורה לשפעת הרי שהדבר מבטא כנראה תגובת מערכת החיסון לוירוס. תגובה זו עלולה להיות קלה וחולפת ללא סיבוך, אך עלולה להיות גם מלווה בסיבוך. אם החום עדיין קיים ו או השיעול נמשך כדאי להבדק לביקורת ואולי אף לשקול ביצוע צילום חזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
אריק16/08/2009שלום,תודה על התגובה
לד"ר שלום .
הייתי היום בקופת חולים הרופאה הוציאה טפסים שאבצע בדיקות לאחר שהאחות עשתה מספר טלפונים התברר שאני לא צריך לעשות את הבדיקות ולא לקחת את התרופה שלוקחים מי שיש לו חשד לשפעת החזירים.היה מוזר שהתקשרתי למרפאה אחר צהריים ביקשתי לדבר אם האחות שאלתי אותה מדוע לא עורכים לי את הבדיקות לפחות ,היא ציינה בגלל שאני בשנות ה20 לחיי ,לא בקבוצת סיכון והמצב שלי לא קשה.ובנוסף מכיוון שהיה לי ה"ההתקרות וירוס מעל שבוע ,וכעת חזר לי החום ,ככה שזה לא שפעת,האם זה נכון שמי שנמשך לו מעל שבוע תסימני התקררות/שפעת אז המחלה היא לא שפעת החזירים? היה לי חום,מוגלה בגרון,צמרורמות ועוד תסימנים כשבוע וחצי שבועיים,עד יום שבת שעבר 6/8 ,עבר ונשאר רק שיעול ..וכעת זה חוזר בחום ונזלת מיום חמישי בערב ,במאמרים שקראתי.רשום על שפעת החזירים שזה יכול לחזור מה עליי כעת לעשות? או לחכות לראות עם עוד יומיים אין שיפור לדרוש מהרופאה לבצע בדיקה כדי לדעת וודאית אם זה שפעת חזירים או לא,או לדרוש בדיקות דם לגלות למה יש לי חום ובכלל מה יש לי.היא חושדת שמדובר באלרגיה שמאופיינת בחום אך לא נראה לי שמדובר באלרגיה כי אני סבלתי מעל שבוע וחצי ,ועכשיו זה חוזר לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי17/08/2009אם היתה לך מוגלה בגרון זה מתאים יותר לחיידק מאשר לשפעת. אם עדיין יש בעיות בגרון כדאי לבצע משטח גרון. האפשרות שהיתה לך שפעת קיימת אם כי כאמור מוגלה בגרון אינו ממצא אופייני לשפעת. אם היתה שפעת וכעת זה המשכה לא בטוח שהוירוס ימצא בבדיקות מעבדה. בשלב זה אין טעם בתרופת התמיפלו כנגד השפעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)