שאלה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בבקשה
    רונן
    18/08/2009

שלום רב,
    לאחרונה קיבלתי מרופא המשפחה כמה בדיקות אבל לא הצלחתי להבין כמה דברים ואשמח לעזרה.
    יש פער מסויים בין מה שהוא אמר לי שהוא הולך לבדוק לבין מה שקראתי באתרים לגבי הבדיקות שקיבלתי.
    בבדיקה אחת הוא אמרה לי שהוא שולח אותי לאיסוף שתן לקורטיזול.
    בהפניה רשום CATECHOLAMINES 24 שהבנתי שגם זה איסוף שתן אבל אחר.האם זו הבדיקה המדוברת או שאלו הן בדיקות שונות?
    בבדיקה אחרת הוא שלח אותי לבדיקת CREATININE ובאותה הפניה רשום גם
    CREATININE CLEARANCE ובהפניה אחרת רשום PROTEIN-ALBUMIN.
    ממה שהוא אמר לי הוא רוצה לבדוק יחס אלבומין-קירייאטינין בשתן אבל ממה שקראתי אלו הן בכלל בדיקות דם ולא בדיקות שתן וגם לא מוזכר בשם של יחס קריאטינין-אלבומין אלא הם נבדקים בנפרד.
    אשמח לעזרה שתבהיר את העניין.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    18/08/2009

איסוף השתן שקבלת הינו לקטכול אמינים (תוצרי פירוק של אדרנלין ונוראדרנלין) ולא לקורטיזול. הבדיקה מקובלת לבירור סיבה להתקפי לחץ דם גבוה. CREATININE CLEARENCE מבטא את תפקוד הכליות. יחס אלבומין לקריאטינין בשתן הינו אותו בדיקה כמו פרוטאין-קריאטינין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר אבל עוד דבר

רונן
    19/08/2009

לא הבנתי האם
    CREATININE CLEARANCE
    PROTEIN-ALBUMIN
    הן בדיקות דם או שתן?
    ולפי מה שאני מבין ממך לא קיבלתי בדיקה של אלבומין-קירייאטינין בשתן כי קיבלתי בדיקה של פרוטאין-אלבומין.מה ההבדל בעצם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו