כאבי בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן
    ללל
    02/09/2009

אני סובלת מכאבי בטן במשך שנים (אני בת 17).. לפני כשנתיים גילו אצלי חיידק הליקובקטר, טופלתי באנטיביוטיקות ללא שינוי, עשיתי בדיקה והוא עדיין היה שם... ונתנו לי טיפול יותר חזק.. לאחר הטיפול עדיין סבלתי מכאבי בטן ולא מצאו שום סיבה הכניסו לי מצלמה לבטן ולא גילו כלום. הכאבים נמשכו.. כרגע מסיבות כאבים ביחסי מין אני בטיפול של פיזיותרפית רצפת האגן והפיזיוטרפיסטית חושבת שהכאבים נובעים משרירים ממש חזקים בבטן שלא משוחררים שגורמים לכאבים (שאני לא מצליחה לשחרר ולא יודעת גם איך)... עכשיו השאלה שלי היא האם באמת קיים דבר כזה? ואיך ניתן לטפל בזה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    03/09/2009

ישנו סוג של כאבי בטן, כאבים פונקציונליים, שמתאפיינים בכך שלא נמצאת סיבה חולנית ושהכאבים נמשכים לעיתים שנים ללא שינוי. יש סיבות שונות לכאבים פונקציונליים לרבות שינויים בתפקוד מערכת העיכול ועוד. מתח שרירים הינו מצב שבהחלט עלול להתבטא בכאבי בטן, שמקורם בדופן הבטן. קשה לאבחן בוודאות שזו הסיבה אולם אם הפיזיותרפיסטית מתרשמת ממתח שרירי הבטן כדאי לטפל בכך ולראות את מבחן התוצאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצל מי מטפלים?

ללל
    03/09/2009

השאלה אצל מי מטפלים במצב זה, אל מי אני אמורה לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/09/2009

תתייעצי עם הפיזותרפיסטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו