השלכות אפשריות מזריקת וולטרן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השלכות אפשריות מזריקת וולטרן
    איתי
    12/09/2009

שבת שלום,
    ביום חמישי האחרון קיבלתי מרופא האורטופד שלי הפניה לזריקת וולטרן לאחר שנמצא באולטרהסאונד כי יש לי דלקת ("נוזל בכמות מינימלית בבורסה רטרוקלקנאלית שטחית")בעקב אחורי של קרסול רגל ימין.
    את הזריקה לקחתי ביום חמישי האחרון - 75 מ"ג בישבן.
    קודם לכן לקחתי כדור ארוקסיה X 10 (אחד ביום) של 90 מ"ג ללא כל השפעה.
    סובל מחוסר ב - G6PD.
    לפי מה שקראתי באינטרנט וזה היה החשש שלי, אני ביקשתי טיפול בגורם הבעיה - בדלקת- ולא בכאב שאין לי גם ככה, ואם יש הוא בשוליים, כך שנראה שאת הזריקה והכדורים לקחתי לחינם.
    נכון להיום:
    מהזריקה אני חושש כי קראתי שהיא יכולה לעשות בעיות בכליות, בלב ו/או במערכת העיכול - פגיעה ברירית הקיבה עד כדי אולקוס ודימום ממערכת העיכול.
    משום מה, וקשה לי להגיד אם זה פסיכו סומטי, יש לי כאבים בבטן מזה יומיים, דקירות שהתחילו בחולשה לאחר הזריקה ואפילו דקירות ומיחושים בגב, באזור הכליות מאחורה.
    שאלותיי:
    1. האם ייתכן שנגרם לי נזק כל כך מהר ואיך אוכל לדעת שלא בוודאות?
    2. במילים אחרות, לא ראיתי דימום ביציאות, אך האם ייתכן שמתחיל לי אולקוס ובגללו הדקירות בבטן או לחילופין פגיעה אפשרית בכליות?
    3. בסה"כ ביקשתי טיפול לדלקת! - למה נתנו לי טיפול לכאב שלא ביקשתי?
    אודה לכם על צפירת הרגעה,
    שבת שלום,
    איתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת מידע

איתי דניאל
    12/09/2009

ברור לי שעשיתי טעות שהסכמתי לקחת גם את זריקת הוולטרן הראשונה...אבל מה אני יכול לעשות עכשיו כדי להשתחרר מכל הסימפטומים שתוקפים אותי (כאבים בעיקר מיחושים בבטן תחתונה ועליונה, מיחושים ואי נוחות בחזה - מתחת לצלעות ובאזור הכליות) במשך כל הסופ"ש כולל ברגעים אלה ובמידה ונעשה נזק, זה ניתן לתיקון?
    אני קצת מודאג בלשון המעטה....
    שוב תודה,
    איתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר גרי בלומברג
    12/09/2009

שלום, איתי

קודם כל - וולטרן (כמו ארקוקסיה, נורופן, אדוויל ורבים אחרים) הוא כן תרופה נגד דלקת. לכן כן טופלת בצורה נאותה.

לא סביר שלאחר זריקה אחת יהיו תופעת לוואי מעבר למקומיות (כאב באזור הזריקה). ולא של מערכת העיכול כי התרופה שניתנת תוך שרירי לא עובר את מערכת העיכול. סביר יותר שהתופעות הן לא קשורות ישירות לזריקה אלא לדאגות שלך. אם נמשכות עד מחר - תפנה לרופא/ת המשפחה. אולי בכלל לא קשורות לזריקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה אבל...

איתי דניאל
    12/09/2009

אבל מה עם הכליות, יכול להיות שכן יש קשר ישיר לזריקת הוולטרן????
    לי שיש לי כאבים באזור הכליות בגוף - מאין דקירות ומיחושים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם הכליות

ד''ר גרי בלומברג
    12/09/2009

שלום, איתי

לא סביר שלאחר זריקה אחת תהיה בעיה כליתית והתלונות שלך לא קשורות לבעיה כליתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו