מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה ב-B12 פעם שנייההדר13/09/2009
שלום!
לפני כשנתיים בבדיקות דם שעשיתי התגלה אצלי מחסור בויטמין B12 בערך של 141 כתוצאה מחיידק ההליקובקטר לקחתי את האנטיביוטיקה לטיפול בחיידק וזריקות של הויטמין ולאחר מכן גם כדורים תת לשוניים עשיתי בדיקות דם למעקב מידי חצי שנה מאז הערכים היו בסדר יורד 500,340,243 ובבדיקה האחרונה לפני כשבוע 227 זאת לאחר שבתקופה האחרונה אני סובלת מכאבי ראש חולשה חוסר ריכוז ועייפות קראתי באינטרנט שירידה בויטמין זה אורכת כ-6 שנים אלא אם כן יש בעיה של ספיגה בגוף כששאלתי את הרופאה שלי מדוע חלה ירידה תוך שנה מ500 ל-243 היא ענתה שזה הגיוני ואני צריכה להמשיך לקחת את הכדורים אנני צמחונית ובעבר לא סבלתי מבעיה זו ואני לא רואה בכדורים פיתרון לבעיה רציתי חוות דעת נוספת כדי לדעת מה לעשות והאם זה באמת הגיוני שירידה כזאת תימשך למרות שטיפלתי בחיידק?
אשמח לתשובה תודה(=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי13/09/2009ערך B12 עלול להיות נמוך מסיבות שונות לא רק עקב חיידק ההליקובקטר. ירידה ניכרת ברמה עלולה לקרות אם למשל משנים תזונה. התחלת שימוש בגלולות עלול להביא לירידת רמת הויטמין. בכל מקרה 227 אינו נמוך, מה שגם שלערך ה B12 בעצמו אין משמעות לגבי חוסר בויטמין. יתכן ערך B12 נמוך אך עם מספיק B12 פעיל בגוף. בכל מקרה אין מניעה שתקחי הכדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)