ירידה ב-B12 פעם שנייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה ב-B12 פעם שנייה
    הדר
    13/09/2009

שלום!
    לפני כשנתיים בבדיקות דם שעשיתי התגלה אצלי מחסור בויטמין B12 בערך של 141 כתוצאה מחיידק ההליקובקטר לקחתי את האנטיביוטיקה לטיפול בחיידק וזריקות של הויטמין ולאחר מכן גם כדורים תת לשוניים עשיתי בדיקות דם למעקב מידי חצי שנה מאז הערכים היו בסדר יורד 500,340,243 ובבדיקה האחרונה לפני כשבוע 227 זאת לאחר שבתקופה האחרונה אני סובלת מכאבי ראש חולשה חוסר ריכוז ועייפות קראתי באינטרנט שירידה בויטמין זה אורכת כ-6 שנים אלא אם כן יש בעיה של ספיגה בגוף כששאלתי את הרופאה שלי מדוע חלה ירידה תוך שנה מ500 ל-243 היא ענתה שזה הגיוני ואני צריכה להמשיך לקחת את הכדורים אנני צמחונית ובעבר לא סבלתי מבעיה זו ואני לא רואה בכדורים פיתרון לבעיה רציתי חוות דעת נוספת כדי לדעת מה לעשות והאם זה באמת הגיוני שירידה כזאת תימשך למרות שטיפלתי בחיידק?
    אשמח לתשובה תודה(=

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה ב-B12 פעם שנייה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    13/09/2009

ערך B12 עלול להיות נמוך מסיבות שונות לא רק עקב חיידק ההליקובקטר. ירידה ניכרת ברמה עלולה לקרות אם למשל משנים תזונה. התחלת שימוש בגלולות עלול להביא לירידת רמת הויטמין. בכל מקרה 227 אינו נמוך, מה שגם שלערך ה B12 בעצמו אין משמעות לגבי חוסר בויטמין. יתכן ערך B12 נמוך אך עם מספיק B12 פעיל בגוף. בכל מקרה אין מניעה שתקחי הכדורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו