מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לפרופ' אליעזר קיטאי הנכבדאיתי דניאל14/09/2009
שלום פרופסור יקר ,
מה שלומך?
בעבר התייעצתי איתך רבות על כאבים ומחושים בחזה ובמערכת העיכול, שלשמחתי, עברו מאיליהם, אך הרגישות באזורים אלה עדיין נותרה בעינה, במיוחד לאחר שאני לוקח כדור או זריקה.
להזכירך, אני בן 39, לא מעשן, לא שותה ובריא בדר"כ.
לצערי, הבעיות הרפואיות תוקפות אותי חדשות לבקרים כמו במשפט מספר איוב "עוד זה מדבר וזה בא...", כך שלא עובר זמן ושוב בעיה שלא הייתה קיימת או שהייתה בחיתוליה, נותנת את אותותיה.
חזרתי לעשות ספורט בצורה דיי אינטנסיבית, לרבות, הליכות ו/או ריצות 3 פעמים בשבוע של 8 ק"מ בנעליים לא איכותיות.
שמתי לב בחצי השנה האחרונה כי החלה לי נפיחות בקרסול של רגל ימין – באזור העקב האחורי – היכן שלרוב מתפתחת יבלת שקונים נעל חדשה.
בהתחלה חשבתי שהעור התקשה לי והלכתי לרופא עור שאמר לי שזו בעיה אורטופדית ואכן לאחר פניה לרופא עור כללי – תוך הפסקה טוטאלית מכל פעילות ספורט מאומצת – הופניתי ע"י האורטופד הכללי לצילום רנטגן ו – US והתבשרתי כי יש לי מאין הצטברות נוזל דלקתי באחורי העקב וליתר דיוק: "נוזל בכמות מינימלית בבורסה רטרוקלקנאלית שטחית".
לדעת האורטופד הצילום תקין – אין לי דורבן – אך יש לי דלקת לא קלה באזור המדובר.
קיבלתי לקחת כדור ביום של ארקוקסיה 90 מ"ג למשך 10 ימים - ללא כל השפעה או הטבה במצב הדלקת, נהפכו, כף הרגל המשיכה להתנפח באזור גם מסביב של העקב האחורי – זה נראה גרוע מאוד בהשוואה לכף רגלי השמאלית התקינה.
בנוסף, החלו לי כאבים בעת הליכה על כף הרגל.
להזכירך, אני סובל מחוסר ב – G6PD ולקחתי בעבר חבילות של PPI לסוגיהם השונים בגלל חשש מחומציות בקיבה.
מה שכן, חבל שהאורטופד לא ייעץ לי לקחת יחד עם הארקוקסיה כדור ממשפחת PPI כדי לנטרל את הנזק של הכדור על רירית הקיבה וכדי למנוע אולקוס אפשרי – כי אני מאוד מאוד מאוד רגיש שם.
חזרתי לאורטופד והנ"ל נתן לי לקחת זריקת וולטרן בישבן של 75 מ"ג, אותה לקחתי ביום חמישי האחרון ומאז אני חש שכל הסימפטומים בבטן/חזה חוזרים אליי – ולאחר שקראתי את ההשפעות השליליות האפשריות של הוולטרן ונגזרותיו על מערכת העיכול, כליות, לב וכו' – החלטתי לא לקחת את יתר הזריקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלות
איתי דניאל14/09/2009עכשיו אני בבעיה – מחד, מאוד חרדתי ורגיש בגוף לכל טיפול בצורת כדורים (לא סטרואידים נוגדי דלקת) או נוזל שאני מכניס לגופי ולכן מעדיף לא לקחת יותר כלום ומאידך הנפיחות ברגל ממשיכה לגדול, הדלקת לא יורדת והכאבים מתחזקים מיום ליום – בדיוק לקראת הנשנה החדשה שחשבתי שסיימתי את הבעיות הרפואיות שמנטרלות אותי מתפקוד יומיומי תקין.
קבעתי תור אחרי החג לאורטופד מומחה לכף הרגל וכן אתחיל לעשות פיזיוטרפיה.
בינתיים נח כבר למעלה מחודש מנוחה מוחלטת ללא שום הטבה – נהפכו – חלה החמרה בעוד איזה 30 אחוז בנפיחות, שעכשיו, כאמור מתפזרת גם לצידי העקב האחורי.
שוקל גם לקחת טיפול - בגלי הלם - במרכז ספורט באצטדיון ר"ג – למרות שזה יקר לי מאוד כרגע
(2750 ₪ לשלושה טיפולים – לחברי מכבי).
בינתיים, עדיין סובל גם מהשלכות זריקת הוולטרן שלקחתי ביום חמישי.
שאלותיי:
1. נתחיל בשאלה החשובה לי ביותר – בתור מומחה לרפואה כללית – האם ייתכן שהנפיחות שלי בכף הרגל היא סוג של בצקת ובעצם סימפטום לבעיה אחרת בגוף (לבבית, כליות, דם, מערכת עיכול – בעיקר רקמת הכבד) ואם כן, איך אני יכול לבדוק זאת, מהיכן להתחיל את הבדיקות????
2. במידה והתשובה שלילית, וכן הבעיה היא אורטופדית בלב של כף הרגל – האם יש סיכוי בהפחתה במצב הדלקת עד כדי ריפוי של האזור – רק ממנוחה – קומפרסים – פזיוטרפיה – בלי לקחת זריקות וכדורים או שיצא שכרי והפסדי, זה רק ילך ויחמיר ולבסוף אאלץ לעשות ניתוח???
3. אפרופו ניתוח, הייתי ממליץ לעשות או להשאיר זאת כאופציה אחרונה לאחר שכל האפשרויות האחרות מוצו?
4. באם אשתכנע ע"י האורטופד המומחה לכף הרגל כי עליי לקחת את הכדורים נוגדי הדלקת ו/או זריקות מסוג כזה או אחר, איך אפשר למנוע את הנזק המצטבר על מערכת העיכול/כליות/לב וכו והאם לקחת אותם בשילוב כדור ממשפחת PPI יכול למזער את הנזק? באותו הקשר, זה נכון שאם מקבלים זריקה בישבן והחומר נכנס יישר למערכת הדם אז בעצן הנזק על מערכת העיכול לא קיים או אין קשר?
5. ודבר אחרון - האם ייתכן נזק מהזריקה הוולטרן היחידה שלקחתי שהחזירו לי חלק מהסימפטומים - מיחושים בחזה וכאב לא ממוקד בבטן - בעיקר מתחת לצלעות ובבטן התחתונה?
אני מאוד חרד ואובד עצות ולכן אודה לך על מענה לשאלותיי ועל כל טיפ שתיתן לי.
תודה על ההשקעה בקריאת פנייתי הארוכה הזאת.
שיהיה לך ולבני משפחתך שנה טובה ומאושרת.
איתי דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
פרופ' אליעזר קיטאי14/09/2009בצקת מסיבה של מחלות לב, כליות וכבד הינה דו צדדית ולא מוגבלת. אצלך יש בדיקת US שמראה כי מדובר בנוזל ממוקם בבורסה, שמבטא דלקת. מנוחה ופיזיותרפיה בהחלט עשויים להועיל בלי תרופות. ניתוח רחוק ממך לדעתי. לפני ניתוח ניתן גם להזריק סטרואידים מקומית לבורסה אם צריך. וולטרן עלול לגרום גרוי בקיבה וכאב בטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש הבהרה קטנה ברשותך כי לא הבנתי
איתי דניאל15/09/2009שלום פרופ' קיטאי היקר,
כתבת לי בתשובתך כי "וולטרן עלול לגרום גרוי בקיבה וכאב בטן".
האן התכוונת לכדור וולטרן או לזריקת וולטרן, חרף היותה מוזרקת בישבן ונכנסת ישירות למחזור הדם?
ואם אכן כל הכאבים שלי בבטן, שרובם מתרכזים קצת מעל הפופיק מצד שמאל, נובעים מהזריקה שקיבלתי בשבוע שעבר ביום חמישי - האם זה תחילתו של אולקוס ו/או מה אני יכול לעשות/לקחת כדי לטפל בבעיה לפני שתחמיר או שהסימפטומים אמורים להעלם לבד?
(אני סובל כבר כמה ימים מדיקורת ומיחושים מציקים באזור)
שוב תודה...
איתי דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי15/09/2009וולטרן בכל צורה למעט ג'ל עלול לגרום גרוי בקיבה. היות שאיני מכיר אותך אישית מבחינה רפואית עדיף שרופא המשפחה שלך יתן לך יעוץ לגבי כאב הבטן . תאורטית תרופות כמו לוסק אמורות לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)