מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי חולשהארז20/09/2009
שלום רב ותודה על עזרתכם לציבור.
אני בן 32, בריא, וסובל מתופעה מוזרה של התקפי חולשה, שמתרחשים לפעמים בתדירות גבוהה יותר, של 1-2 פעמים בשבוע, ולפעמים יכולים לעבור חודשיים בלי ההתקפים המעצבנים והמדכאים האלו.
וליתר פירוט:
ההתקפים מתרחשים תמיד בין השעות 18 עד 24 בלילה.
הסימפטומים הם:
*חולשה קיצונית שבאה בפתאומיות עד כדי חוסר יכולת לדבר, או דיבור בלחש - תמיד.
*נשימה כבדה או קוצר נשימה ברמות חומרה שונות - לפעמים
*תחושת חום בראש - לפעמים
*תחושת כאב עמום או לחץ בחזה צד שמאל - לפעמים
כדורים כמו אופטלגין ואקמול אולי מפחיתים לפעמים את הסבל, וגם זאת באחוזים קטנים מאוד.
תמיד ההתקף נפסק בפתאומיות. כלומר: במהלך 5 דקות אני פתאום חוזר לכוחותיי, נושם נשימות עמוקות ומרווחות, וכל האנרגיות חוזרות.
ניסיונות לבצע פעילות גופניות ותרגילים מעוררים, כמו גם ניסיונות להזרים דם לראש ע"י שכיבה כשהראש תולה אחורה במיטה - נגמרים תמיד בהחרפת ההתקף, ולכן אינני מנסה יותר.
רק כשהגוף "מחליט", זה עובר ובאופן פתאומי.
עשיתי בדיקת מאמץ, א.ק.ג. אקו לב והולטר לב, והכל יצא תקין.
יש לי נטיה ללח"ד בינוני, אבל לא ברמה של טיפול בכדורים.
האם זה יכול להיות קשור לבלוטת התריס? (לאמא שלי יש תת פעילות).
אשמח מאוד מאוד להבין את פשר ההתקפים האלו.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי21/09/2009רצוי לשלול בעיה אנדוקרינית הורמונלית ולכן רצוי לבדוק תפקודי התריס, רמת קטכולאמינים בשתן וכן רמת 5HIAA. התקפי פאניקה (סוג חרדה) עלולים להתבטא כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על התגובה
ארז23/07/2011והעובדה שזה תוקף רק פעם בתקופה, ותוקף רק בשעות מסויימות, וגם עובר מאליו, יכול להיו קשור להפרעה הורמונלית שציין הפרופסור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על התגובה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי24/07/2011יתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)