בהלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהלה
    אריאל
    24/09/2009

יש לי שאלה מוזרה. אבל אל תקלו ראש בכמה שהיא מפריעה לי, כי הגעתי לאבדן כוחות ממש, אולי אכתוב על כך בפורום הפסיכולוגי גם. ועם זאת ודאי תצחקו: אבא שלי הוא המתעטש החזק ביותר בעולם במשקל כבד,כלומר, הוא יכול לעקור בית בעיטוש. כל פעם שהוא מתעטש, לפעמים אני באמצע נושא חשוב ללימודים אני וכל בני הבית קופצים והוא טוען שזה לא בשליטתו. אני מאד מפוחד שנגרם לי נזק שכן בעת בהלה לא נגרם מעין קצר במוח? או משהו דומה? יש שינוי פתאומי שמתחולל שם וזה כבר לא טוב לדעתי. כבר עכשיו שאני כותב את זה אני "נבהל" כל רגע ממשהו שלא קיים, מתוך הרגל של המוח כנראה להבהל, מה שודאי דפק שם כמה דברים. אשמח לקבל תשובה, כל תשובה תתקבל בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בהלה

הוספת תגובה

• בהלה

ד''ר אביבית גולן כהן
    24/09/2009

אריאל שלום
    לגופינו מנגנונים מיוחדים להתמודדות עם בהלה המאפשרים שמירה על תגובות מיטביות בעת הופעת הגורם המבהיל וחזרה מלאה לתפקוד רגיל לאחר מכן.
    בעת הבהלה מופרשים חומרים מיוחדים המעלים את קצב הלב, מחדדים את החושים ולכן גורמים תחושה של עירנות יתר או מתח. חומרים אילו אינם פוגעים במח.
    ניתן להוריד את רמת חומרים אילו במידה ואתה חש עליה במתח ע"י הליכה של 45-60 דקות , שחיה, או תרגילי הרפיה.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו