אצבעות ידיים נפוחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אצבעות ידיים נפוחות
    מאיה
    08/10/2009

היי אני בת 25 בקרוב.
    אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון אך אני אשאל בכל זאת.
    כל פעם שאני עושה הליכה (בין אם זה בבוקר ובין אם בערב), אצבעות כף היד מתנפחות לי כך שאני אפילו לא יכולה לקפל אותם.
    אציין שאני בריאה באופן כללי, אין לי מחלות כרוניות כלשהן תודה לאל!
    בעבר לא סבלתי מכך.

האם יש סיבה לדאגה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אצבעות ידיים נפוחות

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    09/10/2009

על פניו לא נראה שיש מקום לדאגה. האם את הולכת על הליכון? האם בהליכה את אוחזת דברים ביד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך..

מאיה
    09/10/2009

אני הולכת ליד הים, לא בהליכון ואני לא מחזיקה דבר בידי.
    מימה זה יכול להיגרם?

שוב תודה רבה ושבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    10/10/2009

ראשית נצא מתוך העובדה שנפיחות בידיים רק בזמן הליכה אינה מוכרת כתופעה המבטאת מחלה. אשר על כן כל הסבר שאספק הינו היפוטטי בלבד. אני מניח שעקב מאמץ הידיים בהליכה יש עליה בזרימה הורידית והלימפתית מהיד חזרה ויתכן שאת עושה תנועות הגורמות ללחץ על הורידים והלימפה וכך הנוזל הזורם מואט ומצטבר. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! ועוד שאלה קטנה..

מאיה
    11/10/2009

ואם אני אוסיף את העובדה שבלילה תמיד נרדמת לי הרגל או היד.. וזה לא שהתנוחה חוסמת את הדם.. בעבר עם אותן התנוחות, הידיים והרגליים לא היו נרדמות לי..
    אז אולי זה קשור אחד לשני?

שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    11/10/2009

רדימות ביד וברגל נובעת יותר מבעיה עצבית ולא בעית כלי דם. על פניו איני מכיר קשר ברור בין תלונות הרדימות לנפיחות בידיים בהליכה אולם בכל אופן הייתי ממליץ להתייחס לתלונות ולערוך בירור ראשוני שיכלול בדיקה גופנית מדוקדקת, בדיקות דם שונות, בדיקת הולכה עצבית בידיים וברגליים ואולי אף דופלר של ורידים בידיים. איני יכול באופן וירטואלי להתוות את הבירור הנחוץ שכן הוא נגזר מתשאול ובדיקת הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו