מחלת הנשיקה וספורט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת הנשיקה וספורט
    ארז
    16/10/2009

שלום, חוויתי סימפטומים מסויימים כמו חולשה עייפות, כאבי ראש, חום קל כאבי שרירים קלים ( לא נפיחות בשקדים / כאב גרון/ מוגלה), סיכוי טוב למחלת הנשיקה או מחלת היאפים, בכל מקרה החום ירד ונשארו מעט כאבי ראש, יש לי בדיקות בהמשך ואז אדע ממה סבלתי, בכל מקרה הבנתי שיש איסור מוחלט לעשות ספורט ( בעיקר ספורט עפ אפשרות לפגיעה בגוף כמו היאבקות משחקי כדור וכו') עקב הטחול המוגדל ( במקרה של מחלת נשיקה), שאלתי היא מה לגבי ריצה..? יש לי תחרות עוד שבוע וכרגע אני מרגיש טוב יותר ( אין חום - ירד לפני יומיים) האם אפשר לגשת לתחרות ?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנשיקה וספורט

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    16/10/2009

משאלתך לא ברור במשך כמה זמן היו סימפטומים אלה. אם מדובר על ימים ספורים זה בודאי לא מחלת היאפים אלא זיהום וירלי, כאשר מחלת הנשיקה הינה סוג מסויים של וירוס. אם מדובר בתחרות רצינית לא הייתי ממליץ ללא בדיקת רופא קודם שיבדוק אותך ויעריך האם יש ממצאים חריגים, כגון טחול מוגדל למשל (ממצא שקשה להעריכו). אם הסימפטומים היו ימים ספורים וחזרת לאיתנך לגמרי אחר שבוע מההחלמה נראה לי שאפשר להתחרות בריצה לא ממושכת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו