מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם סטרס נפשי יכול לגרום לדיכוי?עידית23/10/2009
רציתי לשאול האם סטרס נפשי ממושך יכול לגרום לדיכוי מערכת החיסון. האם LYM% 15.9 יכול להעיד על מערכת חיסון מדוכאת? חליתי בהרפס זוסטר עם הופעת מעט שלפוחיות לפני כשבוע. הייתי נתונה טרום המחלה לתקופה ארוכה של סטרס נפשי. עם הופעת המחלה גם כן גבר המתח הנפשי. כעת אני מרגישה עקצוץ מפושט בכל הגוף כולל דלקת קלה בעין שמאל. רציתי לדעת האם המצב יכול להעיד על סטרס נפשי מתמשך. יש לציין כי לקחתי טיפול זובירקס במשך 5 ימים 800 מ"ג ביום. הייתה הטבה בסימפטומים וכעת אני מרגישה שוב לא טוב. אין לי חום. אשמח לתשובה שכן אני מאד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי24/10/2009סטרס נפשי יכול להשפיע על תפקוד מערכת החיסון. התפקוד לא מתבטא בהכרח במספר כדוריות הדם השונות אלא בתפקודן של הכדוריות ושל עוד מרכיבים אחרים במערכת החיסון. אחוז הלימפוציטים שציינת אינו מלמד כלום, צריך לראות מה המספר הכללי שלהם (בטופס הבדיקה מופיע גם נתון זה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת נתונים על בדיקת הדם
עידית25/10/2009מספר הכללי - כתוב 1.4 לימפוציטים שנחשב בטווח הנורמה, אבל נמוך
ה- WBC הכללי הוא 8.7
האם מספרים אלו יכולים להעיד על כשל מערכת חיסונית
תודה
עידית שמאוד דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי25/10/2009ספירת הדם שלך אינה מעידה על כשל חיסוני אולם כאמור בכשל חיסוני לא תמיד ספירת הדם פגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)