האם סטרס נפשי יכול לגרום לדיכוי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם סטרס נפשי יכול לגרום לדיכוי?
    עידית
    23/10/2009

רציתי לשאול האם סטרס נפשי ממושך יכול לגרום לדיכוי מערכת החיסון. האם LYM% 15.9 יכול להעיד על מערכת חיסון מדוכאת? חליתי בהרפס זוסטר עם הופעת מעט שלפוחיות לפני כשבוע. הייתי נתונה טרום המחלה לתקופה ארוכה של סטרס נפשי. עם הופעת המחלה גם כן גבר המתח הנפשי. כעת אני מרגישה עקצוץ מפושט בכל הגוף כולל דלקת קלה בעין שמאל. רציתי לדעת האם המצב יכול להעיד על סטרס נפשי מתמשך. יש לציין כי לקחתי טיפול זובירקס במשך 5 ימים 800 מ"ג ביום. הייתה הטבה בסימפטומים וכעת אני מרגישה שוב לא טוב. אין לי חום. אשמח לתשובה שכן אני מאד מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    24/10/2009

סטרס נפשי יכול להשפיע על תפקוד מערכת החיסון. התפקוד לא מתבטא בהכרח במספר כדוריות הדם השונות אלא בתפקודן של הכדוריות ושל עוד מרכיבים אחרים במערכת החיסון. אחוז הלימפוציטים שציינת אינו מלמד כלום, צריך לראות מה המספר הכללי שלהם (בטופס הבדיקה מופיע גם נתון זה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת נתונים על בדיקת הדם

עידית
    25/10/2009

מספר הכללי - כתוב 1.4 לימפוציטים שנחשב בטווח הנורמה, אבל נמוך
    ה- WBC הכללי הוא 8.7
    האם מספרים אלו יכולים להעיד על כשל מערכת חיסונית
    תודה
    עידית שמאוד דואגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    25/10/2009

ספירת הדם שלך אינה מעידה על כשל חיסוני אולם כאמור בכשל חיסוני לא תמיד ספירת הדם פגועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו