שאלה מעניינת B12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מעניינת B12
    ארי
    31/10/2009

צוהריים טובים ,
    איך אפשר לדעת בוודאות שחסר לי ויטאמין B12 חוץ מבדיקת דם ?!
    אולי תחשבו שזאת שאלה טיפשית , אבל ...
    אני סובלת מאנימיה ומבירור הסיבה לכך , עשיתי בדיקות דם רבות כולל הברזל ו- B12 .
    יש לי חוסר במחסני הברזל ( כמעט אפסי ! )וזה פחות או יותר קבוע . אבל בקשר ל- B12 פעם חסר! פעם בטווח הנורמה! ופעם נמצא בעודף! וזה תוך זמן קצר (ימים) ...
    איך מצב כזה קורה ? אם לא קיבלתי את ה- B12 ... לא שיניתי את התזונה שלי ...
    ולמרות הכל ... הרופא בקש ממני לקחת 7 זריקות B12 כל יום אחת למשך שבוע ואח"כ פעם אחת בחודש ...
    האם אם אקבל הזריקות האלה ויש לי עודף B12 לא אזיק לעצמי ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מעניינת B12

הוספת תגובה

• ןיטמין B12

ד''ר גרי בלומברג
    31/10/2009

שלום, ארי

העלת שאלה באמת מעיניינת. יש בעיה עם הבדיקת הדם שבודקת רמת ויטמין B12. לרוב מראה חוסר שאין באמת חוסר. מה שעוזר הוא גדול הכדוריות האדומות - אם גדולות לקראת הגבול העליון או מעל - סביר שיש חוסר אמיתי. אם הגודל תקין סביר שאין חוסר - אבל אם יש גם חוסר ברזל שגורם לכדוריות אדומות קטנות וגם חוסר B12 הכדוריות יהיו בממוצע גודל תקין. זה שתוך כמה ימים היו שינויים כה גדולים רק מדגיש כמה הבדיקה לא אמינה.

אבל - אין צורך להגיע לאבחנה מדויקת. עודף B12 אינו נאגר בגוף ומופרש בשתן - לכן אין בעיה של עודף. לכן אם יש ספק עדיף לתת. אבל יש תכשירים עם ספיגה טובה גם דרך הפה - לא מבינה למה לקבל זריקות? אלא אם קיבלת דרך הפה בעבר ולא עזר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ארי
    31/10/2009

אתחיל מהסוף - אף פעם לא לקחתי B12 , ההחלטה על נתילת הזריקות היתה במח' האישפוז .
    למה זריקות ולא כדורים ?! לא יודעת !!!

התוצאות האלה הן חלק מהבדיקות שעשיתי :

HB=7.8
    MCV=77.3
    RBC=1.8
    HCT=15.6
    MCH=24.5
    MCHC=31.3
    RDW=15.5

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    01/11/2009

האם הסיבה לחוסר הברזל ברורה? יתכן וה B12 אצלך יורד כל פעם שמנסים לתקן את הברזל, ואז צריך יותר B12 כדי לבנות כדוריות. האם ניסו לתקן לך את הברזל בעירוי לוריד? אם באמת את ריקה מאוד מברזל שיטה זו יעילה יותר. בתקופת התיקון כדאי גם לקבל B12.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...........

ארי
    01/11/2009

הערכים האחרונים של הברזל היו :

1 180- 60 µg/dl 8 IRON

360.0- 200.0 mg/dl 184 TRANSFERRIN

16.60- 3.30 mIU/ml 189.00 ERYTHROPOIETIN

291.0- 10.0 ng/ml 3.0 FERRITIN

כן , קיבלתי באישפוז 3 עירויי ברזל (ווינפר) , ובקשו ממני לקבל עוד במרפאת ההמטלוגית בבה"ח ...

פירוט הערות
    מציין הערה
    1
    בוצע פעמיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    01/11/2009

אכן מדובר בחוסר ברזל משמעותי. לא ברור לי עדיין מה הסיבה המשוערת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשף... הסיבה לכך היא :

ארי
    02/11/2009

בוקר טוב ,
    הסיבה לדימום הייתה פשוטה - דימום מהקיבה כתוצאה מכהמה כיבים מדממים .
    עברתי ניתוח להפסקת הדימום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    02/11/2009

היות שהמטבוליזם של B12 קשור לקיבה יתכן שעקב הניתוח נוצר חוסר. אם עברת כריתת חלק מהקיבה זו סיבה לחוסר ברזל וויטמינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו