מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מעניינת B12ארי31/10/2009
צוהריים טובים ,
איך אפשר לדעת בוודאות שחסר לי ויטאמין B12 חוץ מבדיקת דם ?!
אולי תחשבו שזאת שאלה טיפשית , אבל ...
אני סובלת מאנימיה ומבירור הסיבה לכך , עשיתי בדיקות דם רבות כולל הברזל ו- B12 .
יש לי חוסר במחסני הברזל ( כמעט אפסי ! )וזה פחות או יותר קבוע . אבל בקשר ל- B12 פעם חסר! פעם בטווח הנורמה! ופעם נמצא בעודף! וזה תוך זמן קצר (ימים) ...
איך מצב כזה קורה ? אם לא קיבלתי את ה- B12 ... לא שיניתי את התזונה שלי ...
ולמרות הכל ... הרופא בקש ממני לקחת 7 זריקות B12 כל יום אחת למשך שבוע ואח"כ פעם אחת בחודש ...
האם אם אקבל הזריקות האלה ויש לי עודף B12 לא אזיק לעצמי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ןיטמין B12
ד''ר גרי בלומברג31/10/2009שלום, ארי
העלת שאלה באמת מעיניינת. יש בעיה עם הבדיקת הדם שבודקת רמת ויטמין B12. לרוב מראה חוסר שאין באמת חוסר. מה שעוזר הוא גדול הכדוריות האדומות - אם גדולות לקראת הגבול העליון או מעל - סביר שיש חוסר אמיתי. אם הגודל תקין סביר שאין חוסר - אבל אם יש גם חוסר ברזל שגורם לכדוריות אדומות קטנות וגם חוסר B12 הכדוריות יהיו בממוצע גודל תקין. זה שתוך כמה ימים היו שינויים כה גדולים רק מדגיש כמה הבדיקה לא אמינה.
אבל - אין צורך להגיע לאבחנה מדויקת. עודף B12 אינו נאגר בגוף ומופרש בשתן - לכן אין בעיה של עודף. לכן אם יש ספק עדיף לתת. אבל יש תכשירים עם ספיגה טובה גם דרך הפה - לא מבינה למה לקבל זריקות? אלא אם קיבלת דרך הפה בעבר ולא עזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ארי31/10/2009אתחיל מהסוף - אף פעם לא לקחתי B12 , ההחלטה על נתילת הזריקות היתה במח' האישפוז .
למה זריקות ולא כדורים ?! לא יודעת !!!
התוצאות האלה הן חלק מהבדיקות שעשיתי :
HB=7.8
MCV=77.3
RBC=1.8
HCT=15.6
MCH=24.5
MCHC=31.3
RDW=15.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/11/2009האם הסיבה לחוסר הברזל ברורה? יתכן וה B12 אצלך יורד כל פעם שמנסים לתקן את הברזל, ואז צריך יותר B12 כדי לבנות כדוריות. האם ניסו לתקן לך את הברזל בעירוי לוריד? אם באמת את ריקה מאוד מברזל שיטה זו יעילה יותר. בתקופת התיקון כדאי גם לקבל B12.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...........
ארי01/11/2009הערכים האחרונים של הברזל היו :
1 180- 60 µg/dl 8 IRON
360.0- 200.0 mg/dl 184 TRANSFERRIN
16.60- 3.30 mIU/ml 189.00 ERYTHROPOIETIN
291.0- 10.0 ng/ml 3.0 FERRITIN
כן , קיבלתי באישפוז 3 עירויי ברזל (ווינפר) , ובקשו ממני לקבל עוד במרפאת ההמטלוגית בבה"ח ...
פירוט הערות
מציין הערה
1
בוצע פעמיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי01/11/2009אכן מדובר בחוסר ברזל משמעותי. לא ברור לי עדיין מה הסיבה המשוערת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשף... הסיבה לכך היא :
ארי02/11/2009בוקר טוב ,
הסיבה לדימום הייתה פשוטה - דימום מהקיבה כתוצאה מכהמה כיבים מדממים .
עברתי ניתוח להפסקת הדימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ' אליעזר קיטאי02/11/2009היות שהמטבוליזם של B12 קשור לקיבה יתכן שעקב הניתוח נוצר חוסר. אם עברת כריתת חלק מהקיבה זו סיבה לחוסר ברזל וויטמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)