שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ש
    07/11/2009

בבדיקות שעשיתי לאחרונה עקב כאבים ברום הבטן, ראיתי דברים לא בטווח כמו:BILIRUBIN-TOTAL 0.29 , הברזל והמאגרים היו מתחת לטווח וגם TSH היה בסביבות 75 ו 463.0 GASTRIN הבנתי מהרופא שלי שכנראה יש קשר בין הכל... עשיתי תבחין נשיפה ויצא תקין,אין לי חיידק והרופא קבע שיש דלקת קלה בקיבה .האם לא צריך לעשות בדיקות נוספות? האם גםאתם הייתם מאבחנים זאת או שולחים לבדיקה נוספת? הרופא נתן לי לנטון אך לאחר שקראתי את דף ההסבר שרשום בו במפורש אסור בהנקה (מניקה הנקה לא מלאה) חזרתי אליו והוא נתן לי כדורי גסטרו שגם על כדורים אלו רשום אסור בהנקה. האם יש כדור אחר שעוזר וידידותי בהנקה? הבנתי שיש כדור הנקרא לוסק, אך קראתי שהוא מעלה גם את הגסטרין?? מה עליי לעשות ? האם רמות הגסטרין מסוכנות? מודאגת תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    07/11/2009

בצורה בה את מציגה את המקרה יש אי בהירות רבה, כנראה מפני שחסר לי נתונים רבים להבין את המהלך. האם TSH היה 75 (שבעים וחמש..)? ערך שכזה גבוה ביותר ומעיד בד"כ על תת פעילות קשה של בלוטת התריס. האם הנושא בורר? מדוע נלקחה לך בדיקת גסטרין? זו אינה בדיקה הנלקחת לכל מקרה של כאב ברום הבטן. בכל אופן, אם במעבדה בה בוצעה הבדיקה 463 זה ערך גבוה והבדיקה בוצעה ללא השפעת תרופות צריך לערוך בירור לכך, כאשר ההתחלה בחזרה על רמות הגסטרין. לוסק מעלה רמות גסטרין אבל לעלית רמות גסטרין בעקבות טיפול בלוסק אין משמעות קלינית כמו לרמות גסטרין גבוהות ללא תרופות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ש
    07/11/2009

תוצאת גסטרין ללא לוסק. TSH מטופל , סובלת כבר 4 שנים מתת פעילות, אין לי מושג למה שלח אותי לבדיקת גסטרין מחר אני קבעתי אליו תור אך אין לי מושג מה לשאול ? ולמה לצפות ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו