מחלת הנשיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת הנשיקה
    אנה
    08/11/2009

שלום ד"ר,
    אני בת 26. בגיל 18, חליתי במחלת הנשיקה.
    לצערי, לא טיפלתי בעצמי כמו שצריך- לא הרביתי לנוח, הרופא נתן לי אנטיביוטיקה שאותו נטלתי במשך חודשיים, ובנוסף לכל הצרות- שתיתי גם הרבה אלכוהול באותה תקופה.
    ככה זה בגיל 18..... :)
    התאוששתי סופית מהמחלה רק אחרי חצי שנה, שבה לא ממש תיפקדתי.

העניין הוא שמאז המחלה, אני אדם חלש למדי. נוטה לחלות הרבה יותר וגם יש לי סוג של "התקפים" מוזרים- פתאום באמצע היום אני מרגישה חולשה בלתי נסבלת, וכשאני נשכבת במיטה- זהו. אני לא מסוגלת לקום יותר-זיעה, חום, סחרחורות וכו' וכל זה עובר אחרי 12 שעות בערך.
    עשיתי הרבה בדיקות דם ושתן שיצאו נורמליות לחלוטין בלי רמז לבעיה כלשהי.

למעשה יש לי שתי שאלות-
    האם ייתכן שפגעתי במערכת החיסונית שלי?
    ושאלה שנייה- האם זה נכון (לפחות זה מה ששמעתי) שמחלת הנשיקה ממשיכה לחזור "ולתקוף"?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנשיקה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    08/11/2009

יתכן ויש לך תסמונת העייפות והחולשה הכרונית. מדובר במצב של פעילות יתר במערכת החיסונית כנראה בהשראת וירוס. בעבר חשבו שוירוס מחלת הנשיקה גורם לכך. כיום חושבים על וירוס אחר. בכל מקרה אין חשיבות למחולל המחלה לגבי הטיפול. הטיפול כולל תרופות שונות, טיפולים התנהגותיים, פעילות גופנית ורפואה משלימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו