כדורים ותפקוד כבד GPT

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורים ותפקוד כבד GPT
    אלי
    11/11/2009

שלום.אובחנתי ע"י רופא המשפחה כסובל מחרדה ונרשם לי ציפרלקס במינון 10 מ"ג אותו לקחתי למשך חודשיים ללא שיפור.הרופא העלה לי את המינון ל-20 מ"ג ולקחתי מינון זה 3 חודשים שוב ללא שיפור מספק.מה עושים במצב כזה?מחליפים ל-SSRI אחר?הרופא דווקא ממליץ על וויאפקס.האם זוהי תרופה מתאימה?
    כנראה,בעקבות הטיפול בציפרלקס עלה תפקוד הכבד GPT לערך של 67 בבדיקת דם האחרונה כאשר הטווח התקין (4-41).שאר הבדיקה תקינה. בנוסף לציפרלקס אני גם לוקח בחודשיים האחרונים יום יום כדור טלפאסט 180 נגד נזלת אלגית.
    האם אפשר להמשיך עם כדורים בכל זאת למרות מצב הכבד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדורים ותפקוד כבד GPT

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    12/11/2009

אם SSRI לא מועיל למרות מינון מקסימלי ניתן להחליף לכדור ממשפחה אחרת למשל SNRI. ויאפקס שייך למשפחה זו. מעבר להחלפת הכדור כדאי שתופנה לטיפול פסיכותרפי. אם בטוח שהעליה ב GPT עקב הכדורים ניתן להמשיך ללא שינוי רק עם מעקב בדיקות דם כל כמה חודשים. כדי להיות בטוח שהכדורים הם הסיבה צריך לעשות בירור הכולל בדיקות דם לוירוסי כבד ואולטרא סאונד כבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו